Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Twente supporters drinken meeste bier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Twente supporters drinken meeste bier

08 maart 2018 om 14:30

FC Twente supporters drinken het meeste bier tijdens een wedstrijd, dat blijkt uit een onderzoek van sportadviesbureau Hypercube. Na Twente volgen Heracles en NAC Breda.

bier bij Twente

Tukkers drinken meeste bier

De FC Twente supporters staan op kop als het gaat om bier drinken tijdens een wedstrijd. Met 25.000 mensen in het stadion drinken ze wel 4000 hectoliter Grolsch per jaar. Dat is gemiddeld 16 liter per persoon.  Grolsch in Enschede

Lees ook

Bij Heracles wordt er in het nieuwe stadion per jaar 12,5 tot 13 liter bier per jaar gedronken. Zo ook in Breda. De supporters van NAC drinken met 17.000 man 2.200 hectoliter per jaar. 

Bier bij Feyenoord

Er is sprake van een mogelijk alcoholverbod in het eventuele nieuwe stadion van Feyenoord. Dit zou de Rotterdamse club heel wat geld kunnen gaan kosten. Als de 60.000 supporters van Feyenoord net zoveel bier zouden drinken als de supporters van FC Twente zou er in Rotterdam Zuid één miljoen liter bier per jaar verkocht worden. Dit zou leiden tot een omzet van ongeveer 10 miljoen euro en een winst van zo'n 3 miljoen euro.