Two Flowers IPA Hennep bier

Two Flowers IPA Hennep bier

In de Verenigde Staten hebben de brouwers van Coalition Brewing een bier gebrouwen met hop en cannabis. Het bier heeft de naam Two Flowers gekregen. 

16 februari 2017 om 09:17


In de plaats Portland in de staat Oregon is brouwerij Coalition Brewing gelegen. Deze brouwerij heeft in samenwerking met Half Baked Labs het Two Flowers IPA bier gebrouwen.

Met deze IPA bedienen zij niet alleen de dorstige medemens die graag een India Pale Ale drinkt. Ook aan de vele (medicinale) gebruikers van cannabidiol (CBD), na THC de bekendste cannabinoïde die je in cannabis aantreft is gedacht.

 Cannabis bier van Coalition Brewing

Hennepsap in bier 

De basis van dit speciaalbier is een westkust IPA die licht bitter en verfrissend is. Maar in een poging om het samengaan tussen hop en hennep te laten zien is het bier zowel van hennepsap als CBD-olie voorzien.

De bittere grassiness van het hennepsap vergroot de bitterheid van de hop, terwijl de citrusachtige terpenen in de CBD-olie de aroma’s en hopsmaken weerspiegelen. Het alcoholpercentage bedraagt 6 procent. Proost!

1 reactie

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Herb (gast) op 02-11-2017 om 21:40:45

In Nederland hebben we Herb's Hopped

Reclame van Jupiler

De Container
Op de haven gaat het mis: een container vol met Jupiler valt in het water. Maar niet getreurd, het bier gaat gelukkig niet verloren!

Meer reclames van Jupiler

Laatste reacties