Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Type alcoholisten

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Type alcoholisten

11 november 2008 om 10:53

Er zijn vele alcoholisten die niet van de drank af kunnen blijven. Maar de ene alcoholist is de ander niet. Het Britse ministerie van gezonheid heeft negen verschillende typen gedefinieerd. Val jij ook ergens onder?

Type alcoholisten

Lees ook

Met het herkennen van deze typen zouden doktoren beten in staat moet zijn de alcoholisten te behandelen. Er zijn negen typen te onderscheiden:

De ontstressers
Deze mensen drinken om te kalmeren en terug controle te krijgen over hun leven. Vooral mannen en vrouwen uit de middenklasse. 

De conformisten
Zij drinken om er bij te horen en structuur in hun leven te vinden. Typisch een man tussen 45 en 59 jaar met een bureaujob. 

De verveelden
Alcohol is een manier om tijd te verdrijven en de sleur te doorbreken. Gek genoeg is het voor deze groep ook een manier om zich veilig en comfortabel te voelen. 

De depressieven
Deze groep komt voor in alle lagen, leeftijden en geslachten. Ze drinken om donkere gedachten en pijn te verdrijven, en zoeken zo veiligheid en zekerheid. 

De hervallen drinkers
Zij worden gedreven door de nood contact te hebben met de mensen die dicht bij hen staan. 

De gezelschapsdieren
In vriendengroepen drinken deze mannen en vrouwen, gedreven door de nood om er bij te horen. Ze komen meestal uit de lagere middenklasse. 

De hedonisten
Drinken voor het plezier, de stimulatie en om controle te verliezen: daarvoor doen hedonistische drinkers het. Ze zijn meestal gescheiden, met bijna volwassen kinderen en ze zoeken een manier om een beetje op te vallen. 

De macho's
Brengen het grootste deel van hun vrije tijd door in cafés. De meerderheid is man, leeftijd doet er niet toe. Ook zij willen op een of andere manier uit de massa springen. 

De vluchtelingen
Zij zien het café als een tweede thuis. Ze zitten er altijd, 's ochtends, 's middags en 's avonds en ze drinken veel en snel.

Val jij ook onder een van bovenstaande typen?

Cookie instellingen