Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Van bier word je slimmer

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Van bier word je slimmer

06 oktober 2014 om 12:15

In hop, één van de belangrijke ingrediënten van bier, zit een stofje dat zorgt dat je slimmer wordt. Dit blijkt uit onderzoek. Je moet alleen wel een beetje doordrinken voordat het effect heeft!

Van bier wordt je slim - xanthohumol

Xanthohumol in hop maakt je slimmer

Amerikaanse onderzoek van de Oregon State University heeft uitgewezen dat je slimmer wordt van bier. Nou ja, eigenlijk van de hop die in bier zit. Het stofje xanthohumol dat in hop zit, heeft invloed op het denkvermogen en het geheugen.

Lees ook

Slimme jonge muizen

De wetenschappers voerden een hoge dosis xanthohumol aan jonge muizen. Hierdoor verbeterde de cognitieve hersenfuncties van de beesten. De muizen die het hop-extract toegediend hadden gekregen, vertoonden meer flexibiliteit in hun denkvermogen dan soortgenoten die geen hop kregen. De xanthohumol werkte alleen voor jonge muizen. Bij oude muizen had de stof geen effect.

2000 liter bier per dag

Het heeft volgens de wetenschappers geen zin om nu massaal bier te gaan drinken in de hoop een genie te worden. Want om de hoeveelheid xanthohumol binnen te krijgen die de muisjes op hadden, moet je namelijk 2000 liter bier per dag drinken. En hoeveel je ook van bier houdt, dat is zelfs voor de grootste bierliefhebber een beetje te veel.

Lees hier over vijf andere redenen waarom bier gezond is.

Cookie instellingen