Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Goed nieuws! Bier is heel gezond!

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Goed nieuws! Bier is heel gezond!

11 juli 2014 om 10:37

Maar liefst vijf redenen op een rijtje waarom bier eigenlijk hartstikke gezond is! Vitaminen, vezels, anti-oxidanten en een afrodisiacum.

Op naar de kroeg!

Bier is gezond

Bier zit vol vitaminen

Dr. Domenig, medisch directeur in Oostenrijk zegt over bier: "Als je bier analyseert, kom je er achter dat het bomvol supervoedingsstoffen zit". Want naast proteïne en mineralen zoals fosfor, jodium, magnesium en kalium, zit er ook veel calcium en silicium in bier. Bier is dus heel erg goed voor je botten, dus... bier in plaats van melk bij het ontbijt?

Bier is goed voor de dorst

In bier zit slechts één theelepel suiker. Dat klinkt veel, maar is eigenlijk bijna niets. Helemaal als je het vergelijkt met cola (zeven theelepels suiker) of sinaasappelsap (zes theelepels). Voedingsdeskundigen zeggen over bier: "Bier is goed voor de dorst, omdat het uit maar liefst 93 procent water bestaat. Bier drinken verhoogt ook de productie van gal, die ons helpt om vet voedsel te verteren. Bier is een rijke bron van vezels, twee glazen bieden tussen de 10 en 30 procent van onze aanbevolen eis. Hierdoor hebben we dan ook minder trek, en dat is weer beter voor de lijn." Een soort bierdieet dus!

Lees ook

Goed voor je hersenen

Veel mensen denken dat het drinken van bier je hersencellen doet afsterven. Maar nu blijkt uit onderzoek dat bier drinken misschien kan helpen bij het voorkomen van Alzheimer. Dit gaat wel alleen op als je het bij een maximum van twee biertjes per dag houdt. 

Bier voor goeie looks

In bier zit gerst en dat zit vol ferulazuur. Dit is een sterke anti-oxidant die je huid goed beschermt tegen beschadiging van de zon. Feraluzuur zit ook in tomaten, mais en rijst. In donkere biertjes zit het meeste feraluzuur. Niet alleen het drinken van bier is goed voor je uiterlijk, ook het wassen van je haar is erg goed! Bier als shampoo dus. Zelfs beroemdheden doen dit, zoals Catherina Zeta Jones. Zij gebruikt bier als conditioner voor haar donkere lokken.

Bier maakt ontspannen

Eén van de belangrijkste ingredienten in bier is hop. Hop heeft afrodisiacum-achtige kwaliteiten. Een expert in hormonale onevenwichtigheden vertelt: "Hop heeft een relaxende factor. Je wordt er heel ontspannen van. En je hoeft niet veel te drinken om de voordelen te krijgen." De stoffen in hop helpen verder ook bij opvliegers, een laag libido en andere symptomen die horen bij ouder worden en voor vrouwen de menopauze. Dus ook als bejaarden kunnen we straks met een gerust hart aan de tap hangen!

Cookie instellingen