Van de smaak van bier worden we gelukkig

Smaak mond

16 april 2013 om 13:12
Onderzoek | Gezondheid

Uit onderzoek van het Indiana University Center blijkt dat we van alleen de smaak van bier al gelukkig worden.

Eén klein slokje is genoeg!

In Indianapolis (Amerika) hebben medewerkers van het Indiana University Center onderzocht hoe de smaak van bier van invloed is op de gemoedstoestand van mensen. 

Dopamine

pet scannerDe onderzoekers hebben 49 mannen onderzocht. Deze mannen werden twee keer in een PET-scanner gelegd. De ene keer kregen ze een klein beetje Gatorade (sportdrankje) te drinken, de andere keer kregen ze een klein beetje bier te drinken.

Door de uitkomsten van de PET-scanner te analyseren konden de onderzoekers kijken naar het dopamine gehalte in de hersenen. Dopamine fungeert als neurotransmitter in het lichaam en speelt een grote rol bij het ervaren van genot, blijdschap en welzijn. Hoe meer dopamine in het lichaam, hoe gelukkiger we ons voelen.

We worden gelukkig van bier!

Wij wisten het natuurlijk al lang, jij waarschijnlijk ook. De onderzoekers kwamen tot de conclusie dat je van de smaak van bier gelukkig gaat voelen. Want uit de scans bleek dat de proefpersonen die een beetje bier te drinken kregen meer dopamine in de hersenen hadden dan de proefpersonen die Gatorade kregen.

"Dit is het eerste experiment met mensen dat laat zien dat de smaak van een alcoholisch drankje, dus zonder het effect van alcohol, het dopamine effect in de hersenen doet toenemen", aldus David A. Kareken, professor of neurologie van de School of Medicine en het Indiana Alcohol Research Center.

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Reclame van Amstel Pilsener

Het aftellen is begonnen. Xander in de brouwerij.
Vandaag is vrienden van Amstel live weer begonnen. Xander laat zien hoe het evenement wordt voorbereidt.

Meer reclames van Amstel Pilsener

Laatste reacties