Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

vandeStreek bier wint goud met alcoholarme Playground IPA

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

vandeStreek bier wint goud met alcoholarme Playground IPA

20 september 2022 om 09:46

Playground IPA van de Utrechtse brouwer vandeStreek is in de prijzen gevallen tijdens de European Beer Star 2022 in München. De alcoholarme India Pale Ale pakte goud op de prestigieuze biercompetitie.

Goud voor VandeStreek tijdens European Beer Star 2022
Playground IPA vandestreek 2 blikjes
vandeStreek bier

vandeStreek x European Beer Star

De Playground IPA van de Utrechtse brouwer is in de prijzen gevallen tijdens de European Beer Star 2022 in München. In de categorie ‘new-style non alcoholic beer’ pakte de Playground IPA de felbegeerde gouden medaille.In totaal werden 2168 bieren uit 40 landen ingezonden om mee te dingen voor één van de prijzen in de competitie. Een panel van ruim 140 internationale juryleden, bestaande uit brouwmeesters, vak-journalisten en biersommeliers beoordeelden de bieren op uiterlijk, aroma en natuurlijk smaak. 

Twee blikjes Playground IPA van vandeStreek De European Beer Star wordt sinds 2004 georganiseerd door het Duitse Association of Private Breweries en is al lange tijd één van de belangrijkste biercompetities ter wereld. Brouwerijen van over de hele wereld doen mee voor één van de internationaal erkende awards. Uiteindelijk worden er prijzen uitgereikt in 73 verschillende categorieën, van bekende stijlen zoals pils en india pale ale (IPA) tot de meer niche stijlen zoals hout- en vatgerijpt.

Lees ook

Succesvol alcoholarm bier

Het is niet de eerste prijs die de gebroeders Van de Streek binnenslepen met hun non alcoholic IPA. “De Playground IPA wint elk jaar weer opnieuw medailles, maar deze European Beer Star is wel een heel bijzondere.” zegt Sander van de Streek, medeoprichter vandeStreek bier. “Door een jury van experts te worden uitgeroepen als allerbeste non alcoholic bier is geweldig”.  Het internationale karakter van de competitie is belangrijk voor vandeStreek bier, aangezien de Playground IPA inmiddels in meer dan 20 landen wordt verkocht. 

Erkenning en waardering

De prijs werd woensdagavond 14 september persoonlijk in ontvangst genomen tijdens de Drinktec vakbeurs in München. “De prijs betekent veel voor ons als brouwers.” Zegt Ronald van de Streek, medeoprichter en broer van Sander. “Het is een erkenning en waardering voor ons bier op internationaal niveau. Iets waar we ontzettend trots op zijn!” Waar de award komt te staan? “We gaan een mooi plekje vinden voor de prijs. Misschien wel in ons nieuwe proeflokaal dat we eind dit jaar openen aan de Oudegracht!”

Cookie instellingen