Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Veel bier drinken en niet dronken worden? Het kan!

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Veel bier drinken en niet dronken worden? Het kan!

30 april 2014 om 12:30

Een hele avond alcohol drinken en toch nuchter blijven? Wie wilt dat nou niet! Volgens de Amerikaanse brouwer Jim Koch van de Bosten Beer Company kan het.

Bier drinken zonder dronken te worden

Bier drinken en nuchter blijven

Bierbrouwer Jim Koch van de Bosten Beer Company heeft een manier gevonden om te drinken hoeveel je wilt, en toch nuchter te blijven. Je kan het in de supermarkt kopen en Jim zelf slikt altijd een theelepeltje ervan voordat hij op stap gaat. Hij raadt aan het met wat yoghurt te mengen omdat het niet meteen lekker is.

Het geheim: droge gist

Actieve droge gist bevat een enzym genaamd alcoholdehydrogenase dat de eigenschap heeft alcohol af te breken. Het ingrediënt zorgt ervoor dat de alcoholmoleculen worden omgezet in kool-,water - en zuurstof. Dit gebeurt ook wanneer de lever alcohol afbreekt. 

Lees ook

Het slikken van een eetlepel gist voordat je uit gaat zorgt ervoor dat de alcohol wordt afgebroken voordat het je brein bereikt en het je dronken maakt. Koch waarschuwt wel dat dit niet helemaal de effecten van alcohol weg haalt, maar dat het eerder je dronkenschap beperkt. Ook zal een eventuele kater minder heftig zijn.

Proberen dus! ;)

Cookie instellingen