Nederlands bier

Veel kleine brouwerijen stoppen ondanks groeiende speciaalbiermarkt

De verkoop van speciaalbier stijgt in Nederland, toch houden veel brouwers het voor gezien. Het gaat hierbij vooral om huurbrouwers die op kleine schaal bier brouwen.

24 mei 2018 om 16:46


Brouwerijhuurders

Afgelopen maand werd uit het Nationaal Bieronderzoek 2018 duidelijk dat de speciaalbier- en alcholvrij bierconsumptie flink is gestegen. Toch zijn er veel kleine brouwers die hun roerstok aan de wilgen hangen. Het gaat hierbij vooral om brouwerijhuurders, brouwers die geen eigen ketels hebben en capaciteit huren bij brouwerijverhuurders. Voor zulke bierbrouwers is het relatief makkelijk om te beginnen en te stoppen, omdat ze geen eigen pand en apparatuur hebben.

Verzadigde biermarkt

"De markt is verzadigd", zegt Jan Ausems, voorzitter van de Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur. "De behoefte aan speciaalbier blijft toenemen, maar het aantal brouwers zal afnemen. Caféhouders en winkeliers worden kritischer. Ze selecteren op kwaliteit. Bovendien merk ik dat ze liever bier afnemen bij brouwers met een eigen brouwerij. Wie zijn bier bij een brouwerijverhuurder laat maken, krijgt het daarom moeilijker."

Bron: NU.nl

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Reclame van Jupiler Pils

BBQ
Mannen weten waarom ze Jupiler drinken, en mannen weten hoe ze moeten BBQ'en! Natuurlijk met een Jupiler biertje in de hand :)

Meer reclames van Jupiler Pils

Laatste reacties