Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Veluwse Schavuyt sluit grote deal met Heineken

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Veluwse Schavuyt sluit grote deal met Heineken

20 juni 2018 om 11:20

De brouwers van de Veluwse Schavuyt hebben een deal gesloten met Heineken. De wereldbekende brouwerij neemt het Apeldoornse bier op in haar assortiment.

Veluwse Schavuyt bier

Eisen van Heineken 

Veluwse SchavuytDe basis van Veluwse Schavuyt werd in 2010 door Brouwerij de Vlijt gelegd. In Proeflokaal Het Achterom werd iets meer bier gebrouwen dan de gasten dronken. Twee later studeerde Dani Levy, brouwer van Veluwse Schavuyt, af op de vraag hoe van de Schavuyt een rendabel merk te maken. ,,Ik ben inmiddels vier jaar met Heineken in de slag'', legt Levy uit in een interview met De Stentor.

,,Om door te kunnen groeien zijn dit soort stappen cruciaal. Heineken heeft lang de boot afgehouden. Ze stellen allerlei voorwaarden. Voor hen was het met name belangrijk dat wij aan de bekendheid van ons merk gingen bouwen. Onze zichtbaarheid moest beter. Mensen accepteren je als merk als ze je op verschillende plekken tegen komen.''

Samenwerkingen

Brouwerij de VlijtBrouwerij de Vlijt heeft, om die reden, samen kunnen werken met winkels als Hema, Albert Heijn, Gall & Gall en organisaties als Landal.

''Het is gemakkelijker binnen het toerisme een voet tussen de deur te krijgen, omdat die partijen graag lokale producten serveren. Voor ons is het achterliggende doel om hét biermerk van de Veluwe te worden.'' 

Lees ook

Een andere, zeer belangrijke stap was de samenwerking met Serious Request. ,,Je moet dingen doen die bij een merk horen. Als leverancier van Serious Request hebben we laten zien dat we grote evenementen ook aan kunnen. Uiteindelijk is het gelukt om Heineken te overtuigen.''

Veluwse Schavuyt

De vraag naar Veluwse Schavuyt neemt al een aantal jaar toe. De Schavuyt leek even het slachtoffer van zijn eigen succes te worden door een leveringsprobleem. Tegenwoordig wordt er wekelijks 4000 liter bier geproduceerd.

De Schavuyt is qua volume de Nederlandse top-10 van speciaalbierbrouwerijen binnengedrongen. Op nummer 1 van die lijst staat Jopen uit Haarlem.

Reactie Heineken

''Heineken tracht haar assortiment bier en cider voor horeca te allen tijde af te stemmen op de wensen van de markt. Dit wordt grotendeels ingevuld met producten die Heineken wereldwijd zelf produceert en anderzijds met producten die bij externe partijen worden ingekocht.

Deze werkwijze hanteert Heineken al jaren. Dit geldt ook voor lokale bieren, de vraag hiernaar vanuit onze klanten is de afgelopen jaren gegroeid. Om beter aan de lokale wensen van onze klanten te kunnen voldoen is er voor gekozen om het assortiment uit te breiden. Op termijn o.a. met enkele bieren van de Veluwse Schavuyt.''