Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Vijf nominaties voor de Gouden PINT

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Vijf nominaties voor de Gouden PINT

07 oktober 2014 om 09:10

Uit een lange lijst genomineerden zijn vijf nominaties geselecteerd voor de Gouden PINT. Dit is de belangrijkste bierprijs in Nederland voor een persoon of organisatie die zich de afgelopen periode heeft ingezet voor de verdere ontwikkeling van de Nederlandse biercultuur.

Nominaties Gouden PINT

Vijf nominaties voor de Gouden PINT

Op 19 september 2014 heeft een jury uit 17 deelnemers vijf nominaties gekozen die kans maken om de uiteindelijke winnaar van de Gouden PINT te worden. Deze prijs zal worden uitgereikt op vrijdag 24 oktober 2014, voorafgaand aan de officiële opening van het PINT Bokbier Festival in de Beurs van Berlage in Amsterdam. De vele genomineerden illustreren de dynamiek die gaande is in de bierwereld. De uiteindelijke shortlist van vijf nominaties onderstreept nog eens deze ontwikkelingen en de waardering daarvoor.

Campagne van Nederlandse Bierstijlen

Genomineerd voor het onderzoeken, in kaart brengen en promoten van verloren gegane typische Nederlandse bierstijlen. Een echt Nederlands bier dat uit de eerste onderzoeken naar voren is gekomen is het kuitbier. Het ziet er naar uit dat dit initiatief nog tot meerdere puur Nederlandse bieren zal leiden. In 2014 heeft de Brewers Association in de VS het kuitbier als een typisch Nederlands bier erkend.

Lees ook

De Nationale Bierbank

De Nationale Bierbank is genomineerd voor het innovatieve initiatief om bieren gecontroleerd en professioneel te laten verouderen. De status van bier wordt met dit initiatief op een hoger plan getild; het is dus niet alleen wijn, cognac of whiskey die aan kwaliteit kunnen winnen door ze te bewaren. Geen eendagsvlieg, maar een kwaliteitsinitiatief waar we lang plezier aan kunnen beleven!

Het Kimchi Farm Festival

Het Kimchi Farm Festival is kleinschalig met een unieke mix van bier & spijs uit Amsterdam en omgeving. Een aantal kleine brouwerijen schenkt er enkele van hun bieren en er zijn verschillende stands met eten. Deze combinatie trekt een publiek dat niet (alleen) voor de bieren komt, maar juist (ook) voor het eten. Men stapt daarmee deels buiten de bekende bierwereld. Precies ook één van de doelstellingen van PINT; het interesseren van een breder publiek in Nederlandse bieren en daarmee in de dynamische Nederlandse biercultuur.

Restaurant Dwars

Bier en gastronomie vormen er een twee-eenheid bij Restaurant Dwars. Bij elk gerecht op de menukaart worden twee bijpassende Nederlands ambachtelijk gebrouwen bieren geadviseerd. Dwars schenkt Nederlandse speciaalbieren van verschillende brouwerijen van aperitief tot en met het dessert. Een gedurfd en bewonderenswaardig initiatief om in een ‘chique’ restaurant de bierkaart zo’n prominente rol te geven. Dwars is het eerste Amsterdamse restaurant (geweest) dat Gulpener Ur-Pilsner op de tap heeft.

Tim Skelton

Tim Skelton is genomineerd voor het schrijven van het boek – Beer in the Netherlands - dat de Nederlandse biercultuur op een duidelijke, meeslepende manier voor het voetlicht brengt. Het boek geeft een breed overzicht aan brouwerijen, echte biercafés en de jaarlijkse bier evenementen en zet Nederland als een dynamisch bierland op de kaart. Een concrete bijdrage voor de promotie van de vele Nederlandse bieren, inclusief onze rijke bierhistorie.

Cookie instellingen