Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Voetbalstadion van 3.500 volle bierkratten ter ere van WK:

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Voetbalstadion van 3.500 volle bierkratten

19 juni 2014 om 15:31

Een supermarkt in Drenthe heeft ter ere van het WK een enorm bierkrattenstadion gebouwd op hun parkeerplaats. Het stadion bevat 3.500 volle bierkratten.

stadion van 3.500 volle bierkratten

De medewerkers van een Drentse supermarkt hebben gisteren ter ere van de wedstrijd Nederland-Australië, een groot voetbalstadion gebouwd van maar liefst 3.500 volle bierkratten. In het stadion ligt een heuse grasmat en er wordt zelfs gevoetbald.

Grootste stadion ter wereld?

Het stadion bevat zoveel bier dat tien studentenhuizen er maanden van kunnen drinken: 87.360 volle bierflesjes en 38.400 volle halve liter blikken. Dat is in totaal ruim 45.000 liter bier.

Lees ook

Initiatiefnemer Jos Fischer hoopt met deze actie het grootste volle bierkrattenstadion ter wereld te hebben gebouwd. Bij het Guinness Book of Records kon hij dit record in ieder geval niet ontdekken.

Nachtelijke bewaking

Het stadion is gebouwd van volle kratten en blikken van Amstel. Met een gemiddelde prijs van €2,02 per liter komt dat op een totaalbedrag van €91.724,16! Om die reden is het stadion 's nachts verlicht en wordt het bewaakt door medewerkers van de supermarkt.

Goede doel

Iedereen die een balletje wil trappen in het stadion, of voor wie zich gewoon wil vergapen aan stapels Amstel, de entree is €1,- en komt ten goede aan een goed doel: de bouw van een gezondheidskliniek in Gambia, een van de allerarmste landen ter wereld.

De supermarktmedewerkers zijn niet de enige die kratten bier gebruiken als legoblokken: eerder deze maand werd er al een brug gebouwd van Amstelkratten.

Cookie instellingen