Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Nieuwe recordpoging voor brug van bierkratten

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Nieuwe recordpoging voor brug van bierkratten

02 juni 2014 om 13:08

Afgelopen vrijdag zijn 50 studenten van de TU Delft begonnen met het bouwen van een brug van 24,5 meter. Vanmiddag zal blijken of de nieuwe wereldrecordpoging "brug bouwen van bierkratten" gaat lukken.

brug van bierkratten

Maar liefst 6.000 kratten Amstel staan op ingenieuze wijze opgestapeld op de Markt in Delft. Het geheel vormt een grote rode brug van 24,5 meter. Het is de nieuwe wereldrecordpoging van de Technische Universiteit Delft.

Lees ook

TU Delft vs TU Eindhoven

In 2012 werd het wereldrecord "brug bouwen van bierkratten" gezet op 19,55 meter door studenten van de TU Eindhoven. Zij versloegen hiermee de TU Delft die eerder een record had gehaald. Maar nu slaan de civiele studenten van de TU Delft terug! Met de brug van 24,5 meter proberen zij een nieuw wereldrecord te vestigen.

Instortingsgevaar?

De studenten zijn al vanaf vrijdagmiddag in touw met stapelen. Vanmiddag om 15.00 zal blijken of het gevaarte ook daadwerkelijk blijft staan, dan wordt de ondersteuning van de brug weggehaald. De brug moet een uur lang op eigen kracht overeind blijven om het record binnen te slepen.

 

 

Cookie instellingen