Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Voldoende geld ingezameld voor bierleiding De Halve maan

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Voldoende geld ingezameld voor ondergrondse bierleiding De Halve maan

25 juni 2015 om 11:50

De Brugse bierbrouwerij De Halve Maan heeft voldoende geld ingezameld om een ondergrondse bierleiding aan te leggen. Vier mensen tekenden voor de duurste investering van 7.500 euro en krijgen in ruil levenslang elke dag een flesje Brugse Zot.

Voldoende geld ingezameld voor ondergrondse bierleiding De Halve maan
Brugse Zot
Brugse Zot

Levenslang elke dag een Brugse Zot

Er waren drie formules voor wie wilde intekenen. Voor 250 euro kreeg je een fles van 75 centiliter, voor 800 euro een bak, en voor 7.500 levenslang elke dag een Brugse Zot. Vier mensen kozen voor de laatste formule.

Vorige week maandag (15 juni) werd de oproep gelanceerd om een deel van het project via crowdfunding te financieren. Op een week tijd werd het gewenste bedrag opgehaald.

De crowdfunding is geen lening of investering. Wie intekent krijgt naast het bier ook een certificaat, een persoonlijk gesigneerd glas en VIP-kaarten voor activiteiten van de brouwerij. Maar daarnaast is het geld gewoon een schenking aan de brouwerij. Alle info over het project vindt u hier .

Lees ook

De bierpijpleiding zal 3,2 kilometer onder de stad lopen: van de brouwerij, onder ‘t Zand door, naar de bottelarij naast de Brugse ring. De investering bedraagt 65.000 euro.

De Halve Maan hoopt in het najaar van 2016 klaar te zijn met de werken. Er zal gebruikgemaakt worden van plaatselijke gerichte boringen waardoor de hinder beperkt zal blijven.

 

Cookie instellingen