Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Duvel Barrel Aged: Irish Whiskey Edition gelanceerd

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Volgende Duvel Barrel Aged: Irish Whiskey Edition

24 November 2022 om 15:15

Duvel Moortgat heeft een volgende editie aan hun reeks met Duvel Barrel Aged bieren toegevoegd. Deze keer werd Duvel gelagerd op Ierse whiskeyvaten.

Duvel Barrel Aged op Ierse whiskeyvaten
Duvel Barrel Aged batch 7 logo
Duvel Barrel Aged

Duvel Barrel Aged Batch 7

Goede smaak, respect voor traditie en vakmanschap. Het is wat Ierse stokers en Belgische brouwers bindt. En wat aan de basis ligt van de nieuwe editie van het unieke degustatiebier Duvel Barrel Aged. Het Duvel basisbrouwsel werd dit jaar intensief gelagerd in geselecteerde vaten van de gerenommeerde Teeling Whiskey Distillery en is nu klaar om gedronken te worden. Het gelimiteerde speciaalbier heeft subtiele toetsen van vanille en eik, gecombineerd met een rokerig en vurig vleugje turf. Een mooie ontmoeting tussen de hopduivel en Sint Patrick. Duvel Barrel Aged x Teeling Whiskey is vanaf 27 november verkrijgbaar.

Geniaal idee

In 2017 kregen de Duvel meesterbrouwers het geniale idee om jaarlijks een bijzondere versie te brouwen: de Duvel Barrel Aged. Het Duvel speciaalbier, gerijpt op houten vaten. Dit jaar werden de vaten van de Teeling Whiskey Distillery gebruikt, dat bekend staat om de vernieuwende en innovatieve distillaten.

Lees ook

Duvel Barrel Aged Batch 7 verpakking en glas De kleine batches boordevol smaak en karakter leverde het whiskeyhuis al meer dan 300 internationale prijzen op. Duvel Barrel Aged x Teeling Whiskey is een bijzondere editie perfect om cadeau te geven. De fles komt in een geschenkverpakking met bijbehorend degustatieglas. Het design valt op: de fles werd gedecoreerd via een zeefdruktechniek met een centrale plek voor het klaversymbool in groene, Ierse tinten.

Perfecte vaten

Hedwig Neven, meesterbrouwer bij Duvel, is enthousiast over de nieuwe Barrel Aged: “Van het exotische Barbados, waar we de rumvaten haalden voor de laatste batch, ging het naar Dublin, Ierland. We klopten aan bij een fantastische distilleerderij met een goede reputatie en een lange geschiedenis. Niet alleen ontmoetten we bij Teeling Whiskey gepassioneerde stokers, we vonden er ook de perfecte vaten om onze Duvel in te laten rijpen. Da’s altijd spannend, want je hebt écht maar ‘one shot’ om het goed te doen en het is altijd afwachten hoe de smaak evolueert. Ik ben bijzonder trots op het resultaat en ik hoop dat mijn collega’s in Dublin het ook kunnen waarderen.”

Prijs en verkrijgbaarheid

Duvel Barrel Aged, Irish Whiskey Barrel Edition is vanaf 27 november verkrijgbaar bij de geselecteerde slijter en de supermarkten van PLUS. Een fles van 75cl heeft een richtprijs van €24,99.