Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Vrouwen drinken gratis in Limburgse kroegen

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Vrouwen drinken gratis in Limburgse kroegen

22 december 2010 om 17:30

In een aantal kroegen in Limburg krijgen vrouwen gratis bier en wijn. Met deze actie willen ze jongeren uit de zuipketen krijgen.

Vrouwen drinken gratis in Limburgse kroegen

In de hoop meer jongens naar het café te trekken, kunnen meiden in enkele Limburgse cafés tegenwoordig een avond lang gratis wijn, bier en kir (goedkope wijncocktail) drinken. Het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid STAP maakt zich grote zorgen over deze prijzenslag in de Limburgse horeca.

De actie van twee cafés in Helden en Panningen heeft inmiddels een ware caféoorlog ontketend in de regio. De eigenaars van de kroegen zeggen dat ze vooral met de prijsstunts zijn begonnen om jongeren weg te houden uit hun zuipketen. De horeca loopt al jaren veel omzet mis omdat jongeren in schuurtjes en tuinhuisjes gaan indrinken. Directeur Wim van Dalen van STAP stelt dat dit argument niet klopt. "Het zal eerder voor extra drankgebruik zorgen. Het is een illusie dat je de cultuur van de keten kan doorbreken met prijsstunts." Het probleem is volgens Van Dalen dat alcohol in de supermarkt veel te goedkoop is ten opzichte van de horeca.

Lees ook

De GGD in Noord-Limburg maakt zich ook zorgen over het uitdelen van gratis drank aan jonge vrouwen. ,,Met gemeentes, politie en verslavingspreventie zijn we juist bezig om een gezamenlijk plan tegen alcoholmisbruik door jongeren op te zetten”, zegt dr. Angélique van der Kar. "Ze kunnen beter jonge muzikanten op laten treden als ze klanten willen trekken."

Gratis drank uitdelen is niet verboden, wanneer er tenminste geen reclame voor wordt gemaakt. Het is niet voor het eerst dat vrouwen gelokt worden met gratis drankjes, in de hoop dat mannen en masse volgen. In Valkenswaard (Brabant) begon in 2005 een vijftal kroegen tegen elkaar op te stunten met gratis drank op zogenaamde ‘vrouwvriendelijke vrijdagen’. STAP kwam hiertegen in actie bij de Reclamecodecommissie en won. "Maar voor kleine bedrijven maakt dat niet veel uit", weet Van Dalen.

Bron: Spitsnieuws

Cookie instellingen