Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Vrouwen rennen verder na een biertje

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Vrouwen rennen verder na een biertje

28 november 2012 om 11:30

Uit Amerikaans onderzoek blijkt dat vrouwen beter lopen als zij de avond ervoor een aantal glazen bier hebben gedronken.

Vrouwen rennen harder met bier

Uit Amerikaans onderzoek is gebleken dat het loont om de avond voor een hardloopwedstrijd de kroeg in te duiken. Bij het drinken van vier glazen bier kunnen vrouwen namelijk tot wel 22% langer lopen dan wanneer ze geen alcohol genuttigd hebben. Dus in plaats van verstandig vroeg op bed te gaan, doe je er beter aan om ergens een happy hour op te zoeken.

Lees ook

Het onderzoek

Dit opmerkelijke feit werd vastgesteld door dr. Leadbetter, onderzoeksleider aan de Colorado Mesa University in Colorado. Het onderzoek werd uitgevoerd onder vijf mannen en vijf vrouwen tussen de 29 en 43 jaar oud. Elk van deze proefpersonen liep rond de 55 kilometer per week en allen waren matige drinkers die minder dan de aanbevolen wekelijkse alcohol binnen kregen. De proefpersonen kregen 's avonds na het lopen vier glazen bier. De volgende dag moesten de deelnemers opnieuw lopen.

Helaas voor de mannen

Hoewel vrouwen profijt bleken te hebben van het drinken van alcohol had dit bij mannelijke proefpersonen juist het tegenovergestelde effect. Mannen liepen 21% minder ver dan dat zij de dag daarvoor deden.

Het onderzoek moet wel met een korreltje zout genomen worden, omdat het op kleine schaal is uitgevoerd.

Cookie instellingen