Vrouwenbierdag!

eva bier

22 november 2012 om 11:21
Opmerkelijk | Evenementen | Brouwen

Mannen drinken bier. En vrouwen? Ja, ook vrouwen drinken bier! In Moen (België) werd een speciale dag georganiseerd waarop vrouwen bier konden proeven.

Brouwerij Alvinne te Moen opende haar deuren om de vrouwelijke bierdrinkers gastvrij te kunnen ontvangen. Het was de eerste keer dat er in de brouwerij een vrouwenbierdag werd georganiseerd.

Tijdens deze dag waren er demonstraties met biercocktails. Bij deze cocktails wordt de sterke drank op smaak gebracht met een authentiek Belgisch bier. Een recept van Bierchef Achim Vandenbussche van bierrestaurant Den Dyver kon natuurlijk niet ontbreken. De chef serveerde 'Mosselen in vocht van Eva'. 

Eva

Sofia Vanrafelghem, amateurbrouwer en biersommelier, introduceerde haar nieuwe bier genaamd Eva. Rosa Merckx kreeg de eer om als eerste dit nieuwe biertje te mogen proeven. De 88-jarige Merckx heeft Liefmans bieren gebrouwen, totdat de brouwerij werd overgenomen. Zij was de eerste brouwmeesteres van België. Merckx leerde naar eigen zeggen het vak door vooral veel te proeven.

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Reclame van Barbier Irish Stout

Laat je verleiden
In deze reclame van Barbier uit Biervliet, Zeeland wordt een man door een mooie vrouw verleid. Zij gaat er echter met zijn heerlijke pul bier vandoor!

Meer reclames van Barbier Irish Stout

Laatste reacties