Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Vrouwenbierdag!

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Vrouwenbierdag!

22 november 2012 om 11:21

Mannen drinken bier. En vrouwen? Ja, ook vrouwen drinken bier! In Moen (België) werd een speciale dag georganiseerd waarop vrouwen bier konden proeven.

eva bier
Alvinne, Picobrouwerij
Liefmans Logo

Brouwerij Alvinne te Moen opende haar deuren om de vrouwelijke bierdrinkers gastvrij te kunnen ontvangen. Het was de eerste keer dat er in de brouwerij een vrouwenbierdag werd georganiseerd.

Lees ook

Tijdens deze dag waren er demonstraties met biercocktails. Bij deze cocktails wordt de sterke drank op smaak gebracht met een authentiek Belgisch bier. Een recept van Bierchef Achim Vandenbussche van bierrestaurant Den Dyver kon natuurlijk niet ontbreken. De chef serveerde 'Mosselen in vocht van Eva'. 

Eva

Sofia Vanrafelghem, amateurbrouwer en biersommelier, introduceerde haar nieuwe bier genaamd Eva. Rosa Merckx kreeg de eer om als eerste dit nieuwe biertje te mogen proeven. De 88-jarige Merckx heeft Liefmans bieren gebrouwen, totdat de brouwerij werd overgenomen. Zij was de eerste brouwmeesteres van België. Merckx leerde naar eigen zeggen het vak door vooral veel te proeven.