Kompaan WannaBee bier banner

WannaBee bier van Kompaan

In het voorjaar van 2018 komt brouwerij Kompaan met een nieuw bier genaamd 'WannaBee'. Het speciaalbier wordt speciaal gebrouwen voor de bescherming van de bij. Samen met Honey Highway schiet de brouwerij de insecten te hulp.

06 maart 2018 om 13:30


WannaBee-bier

Brouwerij Kompaan is het initiatief gestart samen met Honey Highway. Met het bier 'WannaBee' bier wil Kompaan geld inzamelen voor de bij. Bijen hebben het de laatste tijd lastig in Nederland en als het zo doorgaat hebben we binnenkort geen bijen meer in Nederland.

Van elk fust dat er wordt verkocht gaat er een deel naar de stichting Honey Highway. Dit is zo'n 10 tot 30%. Met dit geld kunnen ze bloemenzaad verspreiden langs bijvoorbeeld wegen en spoorwegen. Het doel is om een paradijs te creëren, zodat de bijen genoeg voedsel hebben.

Met de verkoop van een flesje WannaBee bier kan er één stuk grond van één vierkante meter bezaaid worden met bloemenzaadjes. 

Honing 

WannaBee bier in glasJe zou denken dat honing echt bij dit speciaalbier past. Echter heeft brouwerij Kompaan dit niet toegevoegd aan het bier. Hier hebben ze een goede reden voor. In de winter is honing namelijk het voedsel van bijen, en dat willen ze hen natuurlijk niet afnemen.

Waar te drinken

Het bier kan in de bar van Kompaan worden gedronken. Ook lokaal zal het bier te vinden zijn. Hoogstwaarschijnlijk ligt Kompaan WannaBee straks bij verschillende slijters in Den Haag en in de horeca. De bierbrouwers bottelen in eerste instantie 18.000 flessen. Mocht de vraag groter worden, brouwen ze er gewoon meer. 

Benieuwd naar meer bier nieuws

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Reclame van Duvel Barrel Aged

Het nieuwe Duvel glas
Uit het smaakexperiment van Duvel ontstond de Duvel Barrel Aged. Een vatgerijpt bier waar ze bij Duvel een speciaal glas voor hebben ontworpen.

Meer reclames van Duvel Barrel Aged

Laatste reacties