Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

WannaBee bier van brouwerij Kompaan | Witbier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

WannaBee bier van Kompaan

06 maart 2018 om 13:30

In het voorjaar van 2018 komt brouwerij Kompaan met een nieuw bier genaamd 'WannaBee'. Het speciaalbier wordt speciaal gebrouwen voor de bescherming van de bij. Samen met Honey Highway schiet de brouwerij de insecten te hulp.

Kompaan WannaBee bier banner
Kompaan brouwerij logo
WannaBee bier in glas

WannaBee-bier

Brouwerij Kompaan is het initiatief gestart samen met Honey Highway. Met het bier 'WannaBee' bier wil Kompaan geld inzamelen voor de bij. Bijen hebben het de laatste tijd lastig in Nederland en als het zo doorgaat hebben we binnenkort geen bijen meer in Nederland.

Van elk fust dat er wordt verkocht gaat er een deel naar de stichting Honey Highway. Dit is zo'n 10 tot 30%. Met dit geld kunnen ze bloemenzaad verspreiden langs bijvoorbeeld wegen en spoorwegen. Het doel is om een paradijs te creëren, zodat de bijen genoeg voedsel hebben.

Met de verkoop van een flesje WannaBee bier kan er één stuk grond van één vierkante meter bezaaid worden met bloemenzaadjes. 

Honing 

WannaBee bier in glasJe zou denken dat honing echt bij dit speciaalbier past. Echter heeft brouwerij Kompaan dit niet toegevoegd aan het bier. Hier hebben ze een goede reden voor. In de winter is honing namelijk het voedsel van bijen, en dat willen ze hen natuurlijk niet afnemen.

Lees ook

Waar te drinken

Het bier kan in de bar van Kompaan worden gedronken. Ook lokaal zal het bier te vinden zijn. Hoogstwaarschijnlijk ligt Kompaan WannaBee straks bij verschillende slijters in Den Haag en in de horeca. De bierbrouwers bottelen in eerste instantie 18.000 flessen. Mocht de vraag groter worden, brouwen ze er gewoon meer. 

Benieuwd naar meer bier nieuws