Man drinkt Warsteiner Winter

Warsteiner viert de winter

Warsteiner viert de winter ook dit jaar met een doordrinkbaar winterbier. De populaire winterse bierspecialiteit zal ook dit jaar in Nederland te koop zijn.

27 november 2017 om 12:45


Warsteiner Winter

Na het succes van vorig jaar kunnen we ook dit jaar weer genieten van de moderne interpretatie van het Münchener biertype. Warsteiner Winter is een licht seizoensbier (Alc. vol. 5,6%) met een volmoutige smaak, een aroma van karamel en een subtiele bitterheid. Met een donkere kleur en koperrode gloed past Warsteiner Winter perfect in de winterse sfeer. Warsteiner Winter is vanaf vandaag landelijk verkrijgbaar bij diverse supermarkten en horecagelegenheden.

Warsteiner Winter op tafel

Speciaalbier volgens Reinheitsgebot

Warsteiner Winter is een moderne interpretatie van de traditionele Münchener bierstijl die in 1839 werd geïntroduceerd door de Duitse brouwer Gabriël Sedlmayr. Net als alle andere bieren van Warsteiner wordt ook dit seizoensbier gebrouwen volgens de oudste warenwet ter wereld: het Reinheitsgebot.

De brouwers hebben gekozen voor speciale Münchenermout, lichte gerstemout, Hallertauer hop en water uit de Kaiserquelle - Warsteiner’s eigen bron. Deze combinatie maakt Warsteiner Winter tot een goed doordrinkbaar volmoutig winterbier met een warme kleur en een zacht bittere afdronk.

Warsteiner maakt het verschil in de winter

Ieder seizoen kent bijpassende bieren. Zo maakt Radler en witbier aan het einde van de zomer weer plaats voor de herfstbock. In de winter wordt vaak overgeschakeld naar speciaalbier met een hoog alcoholpercentage.

In tegenstelling tot de meeste andere winterbieren voor deze donkerste en koudste maanden van het jaar, is Warsteiner Winter een licht en doordrinkbaar bier met een alcoholpercentage van 5,6%.  

Verkrijgbaarheid

Sixpack Warsteiner WinterWarsteiner Winter is vanaf vandaag landelijk verkrijgbaar bij diverse supermarkten, waaronder Jumbo en PLUS. Het speciaalbier is verpakt in een 6-pack met flessen van 33cl en heeft een consumentenadviesprijs van €5,49. Warsteiner Winter is ook verkrijgbaar bij diverse horecagelegenheden.

Bezoek Warsteiner.nl/Winter voor alle informatie over deze winterse bierspecialiteit

1 reactie

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Roderick (gast) op 30-11-2017 om 11:36:34

Als ik deze plaatjes zie krijg al direct weer zin in de winter, lekker met de haard aan! Gezelligheid!

Ik heb het bier nog nooit gedronken, maar ga het deze winter eens testen, zijn die glazen met die sterretjes erop ook te koop trouwens?!

Reclame van Amstel Pilsener

Kroegbazen van de grootste kroeg van Nederland
Kroegbazen van de grootste kroeg van Nederland. Je wordt natuurlijk niet zomaar gastheer tijdens de Vrienden van Amstel Live, er moet getraind worden!

Meer reclames van Amstel Pilsener

Laatste reacties