Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Warsteiner Winter: nieuw seizoensbier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Warsteiner Winter: nieuw seizoensbier

01 november 2016 om 13:58

Warsteiner viert dit jaar de winter met de introductie van een nieuwe bierspecialiteit: Warsteiner Winter.

Het bier is volmoutig van smaak, met een aroma van karamel en een subtiele bitterheid.

Warsteiner Winter sfeervol
Warsteiner
Warsteiner

Met dit seizoensbier wekt de familiebrouwerij een oude Duitse bierstijl opnieuw tot leven. Warsteiner Winter (Alc. Vol. 5,6%) is een moderne interpretatie van het Münchener biertype en is perfect om mee te proosten op donkere dagen.

Het bier is volmoutig van smaak, met een aroma van karamel en een subtiele bitterheid. Warsteiner Winter is donker van kleur met een koperrode gloed, die goed aansluit bij de warme sfeer van de winter en de feestdagen.

Warsteiner brouwt ook dit speciaalbier volgens het Reinheitsgebot. Warsteiner Winter is vanaf maandag 5 december landelijk verkrijgbaar bij Nederlandse supermarkten en horecagelegenheden.

Moderne interpretatie Münchener bierstijl

Warsteiner Winter is een moderne interpretatie van de traditionele Münchener bierstijl die in 1839 werd geïntroduceerd door de Duitse brouwer Gabriël Sedlmayr. Hij reisde af naar acht verschillende landen om deze bierstijl te ontwikkelen. De Münchener bierstijl is de voorloper van de pilsener categorie.

De Duitse familiebrouwerij brouwt het nieuwe seizoensbier volgens het Reinheitsgebot en gebruikt speciale Münchenermout, lichte gerstemout, Hallertauer hop, water uit de Kaiserquelle - Warsteiner’s eigen bron - en lage gisting.

Deze combinatie van pure ingrediënten resulteert in een warme, koperrode gloed en een licht zoete en zacht bittere smaak met een goede doordrinkbaarheid.Warsteiner Winter flesje en glas

Sfeer in een glas

De Duitse familiebrouwerij weet als geen ander dat proosten met familie en vrienden tijdens de feestdagen bijdraagt aan een feestelijk en warm gevoel. Om proosten met Warsteiner Winter nog feestelijker te maken, introduceert de brouwerij ook een speciaal Warsteiner Winter Tulpglas.

Lees ook

Het welbekende hoge glas heeft een toepasselijk uiterlijk gekregen dat de beleving van Warsteiner Winter compleet maakt. Zowel het glas als de fles hebben een warme uitstraling door het gebruik van winterse elementen als sneeuwvlokken en rode en gouden kleuren die doen denken aan de feestdagen.

Warsteiner Winter kopen

Warsteiner Winter SixpackWarsteiner Winter is vanaf maandag 5 december landelijk verkrijgbaar in de Nederlandse supermarkten. Het speciaalbier is verpakt in een 6-pack met flessen van 33cl.

Het sixpack is te koop voor de consumentenadviesprijs van € 5,49. Het nieuwe seizoensbier van Warsteiner is ook verkrijgbaar bij diverse horecagelegenheden, waar het geschonken wordt in het Winter Tulpglas.

Ga naar Warsteiner.nl voor alle informatie over het bijzondere speciaalbier.