Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Weihenstephan en St. Bernardus lanceren Braupakt

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Weihenstephan en St. Bernardus lanceren Braupakt

18 maart 2024 om 15:15

BRAUPAKT is een uniek samenwerkingsbier tussen ’s werelds oudste brouwerij Weihenstephan en één van de meest iconische Belgische brouwerijen Sint Bernardus. Het beste van de Duitse en Belgische bierculturen komt samen in dit bier.

Braupakt 2024 lancering
Braupakt van Weihenstapan en St Bernardus
Weihenstephan en St. Bernardus lanceren Braupakt

Weihenstephan x St. Bernardus

Sinds een klein decennium is Brouwerij St.Bernardus de officiële Belgische importeur van de bieren van Weihenstephan. Deze Duitse brouwerij bevindt zich in Beieren (Freising) en hanteert net zoals St.Bernardus een brouwfilosofie die zowel de nadruk legt op traditie als innovatie.

Weihenstephan werkte in 2018 samen met de Californische bierpioniers van Sierra Nevada en creëerde zo hun eigen eerste collab ooit, die ze ‘Braupakt’ titelden. Nu, zes jaar later, krijgt het ‘Braupakt’ verhaal een nieuw hoofdstuk dankzij de samenwerking met St.Bernardus: Braupakt 2024.

Belgisch blond bier met een Beierse twist

Braupakt 2024 lancering Braupakt is een Belgisch blond bier met een Beierse twist. Na zorgvuldig enkele proefbrouwsels te hebben geproefd, besloten de brouwmeesters van de Bayerische Staatsbrauerei Weihenstephan en Sint Bernardus dat men Beierse gerst en tarwe zou gebruiken. Voor de hop koos men Hallertau Herkules, Hallertau Blanc, Hüll Melon uit Beieren en East Kent Goldings uit de hoptuin van Sint Bernardus. De unieke Weihenstephaner Weizengist completeerde de ingrediëntenlijst. Kraakhelder, met een dichte en hagelwitte schuimkraag en 6,5% alcohol per volume is het een doordrinker van formaat geworden.

Als eerste in Nederland te proeven

Tijdens een perspresentatie in het Zwolse café In de Buurt en een consumentenpresentatie in het Amsterdamse Bierproeflokaal In de Wildeman waren afgelopen week vertegenwoordigers van Weihenstephan en Sint Bernardus aanwezig.

Johannes Weiss,  exportmanager van de Bayerische Staatsbrauerei Weihenstephan: “Braupakt is eigenlijk acht jaar geleden al geboren. Wij voelden een vriendschappelijke verbondenheid met de mensen van Sint Bernardus en waren verguld toen zij besloten de distributie van ons bier in België op zich te nemen. Het plan om samen een bier te brouwen, en daarmee onze vriendschap smakelijk tot uitdrukking te brengen, was er een direct gevolg van. Nu is het dan eindelijk zover en kunnen we met elkaar proosten op het leven!”

Braupakt lancering met op de achtergrond Johannes Weiss en Hannes Malfait Hannes Malfait, exportmanager van Sint Bernardus: "Voor onze brouwerij is dit de allereerste keer dat wij een zogenoemd ‘collaboration bier’ maken. We zijn er altijd wat terughoudend in geweest: het moest wel een brouwerij zijn waar wij ons 100% vertrouwd mee voelden, en waarbij onze identiteit geborgd moest zijn. Wel, wat dat betreft kunnen we ons geen betere partij wensen dan ’s werelds oudste brouwerij, die ook nog eens uitblinkt in brouwtechnische volkomendheid. Met bijna 1.000 jaar brouwervaring is Weihenstephan een droompartner voor een droombier.”

Bas Besselink, general sales en marketing manager Bier&cO: “Dat wij Braupakt mogen lanceren, als eerste land ter wereld, maakt ons niet alleen trots, maar illustreert ook de goede banden tussen ons en beide brouwerijen. Wij verdelen de bieren van Sint Bernardus en Weihenstephan al vijfentwintig jaar; de brouwers hebben elkaar via ons leren kennen. Dat daaruit uiteindelijk dit fantastische bier is voortgekomen laat maar weer eens zien hoe bier verbindt en verbroedert. Het is een feest om dit bier te proeven en ermee op vriendschap en het leven te proosten.”

Verkrijgbaarheid Braupakt

Braupakt is verkrijgbaar op fles in slijterijen, bierwinkels en alle Mitra Drankenspeciaalzaken. Op tap is het te vinden in talloze uitstekende horecagelegenheden. Daar het een eenmalig samenwerkingsbrouwsel is, is het verkrijgbaar zolang de voorraad strekt.

Cookie instellingen