Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bayerische Staatsbrauerei Weihenstephan | Oudste brouwerij

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brauerei Weihenstephan

Brauerei Weihenstephan is een bierbrouwerij uit Freising (Duitsland) die is opgericht in 1040. Deze brouwerij heeft 9 bieren in het assortiment.

Weihenstephan bieren
Braupakt 2024 logo
Weihenstephaner Vitus

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Brauerei Weihenstephan

Brauerei Weihenstephan heeft 9 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Brauerei Weihenstephan!
 • Braupakt 2024 - Blond - 6,5%

  Braupakt 2024 is ontwikkeld door het Duitse Weihenstephan en het Belgische St. Bernardus. Het resultaat is een blond bier met 6,5% alcohol. Belgische hop, uit de hoptuin van St. Bernardus, komt samen met de beroemde Weihenstephan-gist, Beierse mout en water uit Freising. Vanzelfsprekend gebrouwen volgens het Reinheitsgebot van 1516.

 • Weihenstephaner Braupakt - Weizen - 6%

  Weihenstephaner Braupakt heeft een romige en zacht van smaak met tonen van karamel en kruidnagel. De geur doet denken aan banaan, abrikoos en perzik

 • Weihenstephaner Hefe Weisse - Weizen - 5,4%

  Weihenstephaner Hefeweissbier heeft een frisse en licht bittere smaak. Weihenstephaner Hefe Weisse is een Weizenbier van de oudste nog actieve brouwerij ter wereld: Weihenstephan. In dit romige, zachte bier vindt je tonen van kruidnagel en banaan.

 • Weihenstephaner Vitus - Bock - 7,7%

  Weihenstephaner Vitus is een ontzettend smaakvolle Weizenbock. Dit bier is heel zacht van smaak en je zult tonen van abrikoos, citrus en banaan vinden.

 • Weihenstephaner Hefe Weisse Alkoholfrei - Alcoholarm - 0,5%

  Deze alcoholvrije Weizen van Weihenstephan bevat minder dan 0,5% alcohol.

 • Weihenstephaner Kristall Weissbier - Weizen - 5,4%

  Het Weihenstephaner Kristall Weissbier is ontdaan van de gistelementen die het troebel maken. Hierdoor is een deel van de gistsmaak verdwenen.

 • Weihenstephaner Korbinian - Bock - 7%

  Weihenstephaner Korbinian heef een krachtige bittere smaak met een romige ondertoon en een bittere hoppige afdronk. Het bier kan je heerlijk combineren met een kaasplankje of pure chocolade.

 • Weihenstephaner Dunkel Weisse - Dunkel weizen - 5,3%

  Weihenstephaner heeft een frisse en licht zoetige smaak.

Achtergrond informatie

Lees ook

De Bayerische Staatsbrauerei Weihenstephan is een bierbrouwerij in het stadsdeel Weihenstephan van de Duitse stad Freising. De brouwerij is de oudste nog bestaande brouwerij ter wereld. In 1040 kreeg het Benedictijnse klooster het recht bier te brouwen en te verkopen in Freising. Omdat de echtheid van de oorkonde waarin dit recht wordt vermeld echter ter discussie staat, claimt ook de kloosterbrouwerij van Kloster Weltenburg de titel van "oudste brouwerij ter wereld".

In 1803 gingen het brouwrecht en alle eigendommen van de brouwerij over naar de staat Beieren. Beieren was toen nog een monarchie. Weihenstephan heeft geen gebruik gemaakt van het recht zich koninklijk te noemen. Wel wordt in elk etiket het koningswapen weergegeven. Sinds 1921 draagt de brouwerij bovendien het predicaat Bayerische Staatsbrauerei, Beierse staatsbrouwerij. De oudste bewaard gebleven gebouwen, het vroegere klooster, stammen nog uit de 17e eeuw. De installaties zijn echter hypermodern. Aan de brouwerij is een van de brouwersfaculteiten van de Technische Universiteit München verbonden. In Nederland wordt het bier van Weihenstephan geïmporteerd door Bier & Co. Amsterdam B.V.

Brauerei Weihenstephan in het nieuws

 • Weihenstephan en St. Bernardus lanceren Braupakt

  Weihenstephan en St. Bernardus lanceren Braupakt

  BRAUPAKT is een uniek samenwerkingsbier tussen ’s werelds oudste brouwerij Weihenstephan en één van de meest iconische Belgische brouwerijen Sint Bernardus. Het beste van de Duitse en Belgische bierculturen komt samen in dit bier.

 • Mensen genieten van de sfeer tijdens het Utrecht Tapt bierfestival in 2019

  Utrecht Tapt: Coronaproof Biergarten Editie

  Het bierfestival Utrecht Tapt kan toch doorgaan. Het Julianapark zal tóch nog in het teken van (speciaal) bier met de Biergarten editie van het Utrecht Tapt Festival.

 • Weihenstephan shop activatie

  Weihenstephan proost op het leven

  Weihenstephan heeft een nieuwe merkpositionering en visuele identiteit gekregen. De oudste brouwerij ter wereld uit het Duitse Beieren proost op het leven.

Bier van Brauerei Weihenstephan is te drinken tijdens

Producten van Brauerei Weihenstephan

Bekijk alle producten van Brauerei Weihenstephan die op dit moment te koop zijn.

Cookie instellingen