Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bayerische Staatsbrauerei Weihenstephan | Oudste brouwerij

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Weihenstephaner Brauerei

Weihenstephaner Brauerei is een bierbrouwerij uit Freising (Duitsland) die is opgericht in 1040. Deze brouwerij heeft 8 bieren in het assortiment.

Weihenstephan bieren
Weihenstephaner Hefe Weisse
Weihenstephan Braupakt

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Weihenstephaner Brauerei

Weihenstephaner Brauerei heeft 8 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Weihenstephaner Brauerei!

Niet meer gebrouwen door Weihenstephaner Brauerei

Er is bij ons 1 bier bekend van Weihenstephaner Brauerei die nu niet meer wordt gebrouwen.

Achtergrond informatie

De Bayerische Staatsbrauerei Weihenstephan is een bierbrouwerij in het stadsdeel Weihenstephan van de Duitse stad Freising. De brouwerij is de oudste nog bestaande brouwerij ter wereld. In 1040 kreeg het Benedictijnse klooster het recht bier te brouwen en te verkopen in Freising. Omdat de echtheid van de oorkonde waarin dit recht wordt vermeld echter ter discussie staat, claimt ook de kloosterbrouwerij van Kloster Weltenburg de titel van "oudste brouwerij ter wereld".

Lees ook

In 1803 gingen het brouwrecht en alle eigendommen van de brouwerij over naar de staat Beieren. Beieren was toen nog een monarchie. Weihenstephan heeft geen gebruik gemaakt van het recht zich koninklijk te noemen. Wel wordt in elk etiket het koningswapen weergegeven. Sinds 1921 draagt de brouwerij bovendien het predicaat Bayerische Staatsbrauerei, Beierse staatsbrouwerij. De oudste bewaard gebleven gebouwen, het vroegere klooster, stammen nog uit de 17e eeuw. De installaties zijn echter hypermodern. Aan de brouwerij is een van de brouwersfaculteiten van de Technische Universiteit München verbonden. In Nederland wordt het bier van Weihenstephan geïmporteerd door Bier & Co. Amsterdam B.V.

Weihenstephaner Brauerei in het nieuws

 • Mensen genieten van de sfeer tijdens het Utrecht Tapt bierfestival in 2019

  Utrecht Tapt: Coronaproof Biergarten Editie

  Het bierfestival Utrecht Tapt kan toch doorgaan. Het Julianapark zal tóch nog in het teken van (speciaal) bier met de Biergarten editie van het Utrecht Tapt Festival.

 • Weihenstephan shop activatie

  Weihenstephan proost op het leven

  Weihenstephan heeft een nieuwe merkpositionering en visuele identiteit gekregen. De oudste brouwerij ter wereld uit het Duitse Beieren proost op het leven.

 • Weihenstephaner Braupakt: Mitra bier van de maand

  Weihenstephaner Braupakt: Mitra bier van de maand

  Weihenstephaner Braupakt is het bier van de maand bij Mitra. Elke maand selecteert de slijterij samen met Biermagazine een bier dat kans maakt om bier van het jaar te worden. In juli is Weihenstephaner Braupakt verkozen.

Bier van Weihenstephaner Brauerei is te drinken tijdens