Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Werknemers dreigen Grolsch met acties

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Werknemers dreigen Grolsch met acties

23 februari 2007 om 12:48

Werknemers van Grolsch dreigen de directie met acties. De vakbond FNV Bondgenoten stelt de directie van de bierbrouwerij een ultimatum over het cao-bod. Dat heeft woordvoerder Toon Wennekers van FNV Bondgenoten vrijdag aangekondigd.

Werknemers dreigen Grolsch met acties

Lees ook

Het ultimatum ligt maandag op de burelen van de Grolsch-directie, waarna deze twee dagen de tijd heeft op haar eindbod terug te komen. De vakbond eist een loonsverhoging van 3 procent die binnen een jaar moet worden uitbetaald. Grolsch is bereid tot een loonsverhoging van 4 procent over een langere periode: achttien maanden. Verder is de directie van zins om het personeel deze CAO één ATV-dag in te laten leveren tegen een compensatie van 0,25 procent.

Het personeel ziet niets in deze maatregel. Volgens de woordvoerder van FNV Bondgenoten staan alle 150 leden achter acties. 60 Procent van de productiemedewerkers bij Grolsch is lid van de bond. Er is al een actiecomité gevormd dat onderzoekt welke acties mogelijk zijn. Werkonderbrekingen worden zeker niet uitgesloten.

Grolsch reageert rustig op het dreigement van de vakbond. "De insteek van Grolsch en de bonden is om eruit te komen. Bij de ene cao-onderhandelingen lopen de gesprekken wat stroever dan bij een andere keer."

Als het personeel actie voert, is dat de eerste keer in de historie van Grolsch.

UPDATE: De actiedreiging bij bierbrouwerij Grolsch is voorbij, nu er maandag een akkoord is bereikt over de nieuwe cao. FNV Bondgenoten maakte maandagavond bekend dat werknemers de komende anderhalf jaar 4,5 procent meer loon ontvangen en dat ze geen atv-dagen hoeven in te leveren.

Cookie instellingen