Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Wieckse wordt zonnigste bier van Nederland

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Wieckse wordt zonnigste bier van Nederland

30 March 2013 om 10:57

Wieckse brouwt haar bieren voortaan volledig op zonne-energie. Dit wordt aangeduid op de nieuwe verpakkingen die vanaf april te vinden zijn in de supermarkten en de horeca.

Wieckse Zonnepanelen
Wieckse Rose Logo

Zonne-energie

Op het dak van de brouwerij in ‘s-Hertogenbosch worden in totaal 3632 panelen aangebracht met een totaal vermogen van 908 kWp, en een te verwachten zonne-energie productie van 855.000 kWh per jaar. Dit is voldoende om het gehele portfolio van Wieckse, Wieckse Witte, Wieckse Rosé en beide 0.0 varianten, te voorzien van elektriciteit voor het gehele brouwproces. De panelen die de zonne-energie opwekken worden geleverd door SolarAccess.

Marie Monique van der Salm, Marketing Manager Wieckse: “Wieckse wil als marktleider in het witbier segment en met een passie voor haar leefomgeving bijdragen aan een evenwichtig milieu. De zon staat al jaren centraal in het hart van ons merk en daarom is het vanuit Wieckse een even fantastische als logische stap om daadwerkelijk onze bieren te laten brouwen op de energie van de zon.”

Lees ook

Uniek project

Dany de Zeeuw, Sales Directeur van SolarAccess: “Dit is een uniek project. Wieckse is binnen het bedrijfsleven in Nederland de enige met een zonne-energie project op deze schaal dat zonder subsidie wordt bewerkstelligd.”

Directeur Pieter van der Meulen van de brouwerij in ’s-Hertogenbosch waar Wieckse wordt gebrouwen: “Dit is na de ondertekening van het Bossche energieconvenant opnieuw een belangrijke stap in de verduurzaming van ons brouwproces.”