Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Wife Carrying naar Groningen | Gewicht in bier winnen

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Wife Carrying naar Groningen

22 mei 2018 om 14:10

10 juni vindt er wel een erg uniek evenement plaats bij de Kardingerplas: Vrouwe Sjouwe. Het koppel dat als eerste de finish passeert wint een bijzondere prijs, namelijk het gewicht van de vrouw in bier! 

Het wereldberoemde Wife Carrying naar Groningen

Vrouwe Sjouwe

Vrouwe Sjouwe 2018Vrouwe Sjouwe is de Nederlandse versie van het wereldberoemde 'Wife Carrying'. Tijdens dit evenement draagt de man de vrouw over een parcours van 250 meter met hindernissen. Het parcours moet ze snel mogelijk worden afgelegd. 

De manier waarop het koppel dit doet maakt niet uit, zolang de vrouw de grond niet raakt. Het koppel dat de snelste tijd weet neer te zetten wint het gewicht van de vrouw in liters bier. 

Via de website van Vrouwe Sjouwe kun je je opgeven, veel succes! Als koppel schrijf je je in voor €20,-.

Lees ook

Geschiedenis van Wife Carrying

Wife Carrying komt oorspronkelijk uit Finland en is ontstaan rond de 19e eeuw. De eerste moderne editie was in 1992. Verhalen gaan rond dat Wife Carrying is ontstaan eind 1800 in Finland.

Het verhaal gaat dat jonge mannen reisden naar andere dorpen in de buurt en daar vrouwen van andere mannen stalen. Deze vrouwen wierpen ze over hun schouder en namen ze zo mee naar hun eigen dorp. Deze vrouw was vanaf dat moment hun eigen vrouw.