Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Winterberg geeft korting op bier in ruil voor Duitse tol

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Winterberg geeft korting op bier in ruil voor Duitse tol

22 juli 2014 om 10:16

Winterberg, de bekendste Duitse wintersportplaats, wil Nederlanders gaan compenseren als het Duitse tolplan doorgaat. Als compensatie wil de toeristenbranche korting op bier gaan geven!

Korting op bier in Winterberg

Duitse tolplan

De Duitse minister van Verkeer, Alexander Dobrindt, wil op alle snelwegen en lokale wegen tol gaan heffen. Dat betekent dat buitenlandse automobilisten vanaf 2016 tol moeten gaan betalen op de Duitse wegen. 

Nederland is hier fel op tegen. Minister Schultz van Haegen van Infrastructuur wil tegen dit plan juridische stappen gaan ondernemen. Mocht dat niet lukken, dan heeft de populaire wintersportplaats Winterberg een andere compensatie bedacht. Korting op bier!

Lees ook

Goedkopere après-ski?

De tolkosten kunnen de Nederlandse automobilist 100 euro per jaar gaan kosten. Aangezien Winterberg jaarlijks veel Nederlandse toeristen trekt die geld in het laatje brengen, wil de toeristenbranche er alles aan doen om wintersporters te lokken. 

Door korting te geven op bier willen ze ervoor zorgen dat de toeristen blijven komen. Dat wordt dus een voordelige après-ski!

Korting op skipassen en eten

Niet alleen bier zal eventueel goedkoper worden. Rob Meurs van de Der Brabander zegt hierover: "We zijn zuinig op onze gasten. Door korting te geven op bier en eten willen we ervoor zorgen dat de toeristen blijven komen. " Ook denkt hij aan korting op skipassen. "We zijn de mogelijkheden nog aan het onderzoeken, maar we zorgen er zeker voor dat het 'billijk' blijft voor onze gasten."

Cookie instellingen