Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Zundert 10 beste bier | blindproeverij Bier! Magazine

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Zundert 10 beste bier in blindproeverij

26 september 2018 om 09:57

Zundert 10 is in een blindproeverij van het magazine Bier! verkozen tot beste bier van die proeverij. Het trappistenbier van De Kievit eindigde op de eerste plaats met 9,25 punten.

Zundert 10 flesje en glas
Zundert 10
Zundert 10 en Zundert 8 uitgeschonken

Blindproeverij

Binnen enkele dagen na de lancering is het al prijs voor het nieuwste bier van Trappistenbrouwerij De Kievit. In een blindproeverij van het toonaangevende biermagazine Bier! eindigde Zundert 10 op de eerste plaats met 9,25 punten. Ter gelegenheid van het tienjarig bestaan heeft Bier! tien bieren van rond 10% alcohol blind laten proeven door een panel bierkenners.

Verheugd en trots

Zundert Trappist logo  "We zijn buitengewoon verheugd en erg trots op het resultaat", vertelt broeder Christiaan, die verantwoordelijk is voor de brouwerij. "Het toont aan dat we op de goede weg zijn. De weloverwogen keuze om pas na vijf jaar ons tweede bier te lanceren, blijkt de juiste. We hebben ruim de tijd genomen om de tweede Zundert te ontwikkelen en op punt te brengen. Dat we daarvoor erkenning krijgen in deze proeverij stemt ons dankbaar."

Lees ook

Zundert 10

Zundert 10 is een quadrupel met een kruidige toets. Dit trappistenbier is diep roodbruin van kleur, met een mooie, licht beige, schuimkraag. De geur geeft hints van gedroogde zuidvruchten, zwoele kruiden, drop en een beetje chocolade. De smaak is vol en zacht, in balans gebracht door een mooie hopbitterheid. In de nasmaak keert de kenmerkende Zundertse kruidigheid subtiel terug.

Trappistenbrouwerij De Kievit is één van de twaalf brouwerijen ter wereld die het logo ‘Authentiek Trappisten Product’ mogen voeren. Het bier is binnen de muren van de abdij door de monniken zelf gebrouwen. De brouwerij kent een gelimiteerde productie. De brouwerij geeft een nieuwsbrief uit met nieuwtjes en ontwikkelingen rond de brouwerij. Aanmelden kan via de website www.zunderttrappist.nl.