Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Zundert 10 binnenkort voor het eerst van het vat | Trappist

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Zundert 10 binnenkort voor het eerst van het vat

23 oktober 2019 om 12:58

Zundert 10, het tweede Trappistenbier van Trappistenbrouwerij de Kievit dat vorig jaar werd gelanceerd, is binnenkort voor de allereerste keer van de tap te proeven.

Zundert 10 trappist
Zundert 10
Zundert logo

ABT Bier van de maand

Donderdag 31 oktober zullen broeder Guido en broeder Christiaan van trappistenbrouwerij De Kievit het eerste glas Zundert 10 van het vat tappen. Om te vieren dat Zundert 10 in november “Bier van de Maand” zal zijn bij de Alliantie van Biertapperijen (ABT), wordt het symbolische eerste glas om 19:00 uur geschonken bij café-restaurant De Beyerd in Breda.

Alliantie van Biertapperijen Het “Bier van de Maand” zet iedere maand een ander speciaalbier in de schijnwerpers dat niet eerder van de tap verkrijgbaar was. Voor de maand november hebben de 37 speciaalbiercafés, die lid zijn van het ABT, ieder een zeer gelimiteerde hoeveelheid fusten Zundert 10 Trappist geleverd gekregen.

Lees ook

Broeder Christiaan noemt het een kijkt uit naar de gebeurtenis: “Zundert 8 van het vat is vorig jaar goed ontvangen. We kijken er naar uit om ook ons prijswinnende Zundert 10 van de tap aan te bieden. Maar om zelf het eerste glas te tappen, dat is wel spannend. Het is niet iets wat ik als monnik gewend ben te doen.”

Zundert 10 Trappist

Zundert 10 is een quadrupel met een kruidige toets. Dit trappistenbier is diep roodbruin van kleur, met een mooie, licht beige, schuimkraag. De geur geeft hints van gedroogde zuidvruchten, zwoele kruiden, drop en een beetje chocolade. De smaak is vol en zacht, in balans gebracht door een mooie hopbitterheid. In de nasmaak keert de kenmerkende Zundertse kruidigheid subtiel terug.

Trappistenbrouwerij de Kievit

Trappistenbrouwerij De Kievit is één van de twaalf brouwerijen ter wereld die het logo ‘Authentiek Trappisten Product’ mogen voeren. Het bier is binnen de muren van de abdij door de monniken zelf gebrouwen. De brouwerij kent een gelimiteerde productie. De brouwerij geeft een nieuwsbrief uit met nieuwtjes en ontwikkelingen rond de brouwerij. Aanmelden kan via de website www.zunderttrappist.nl.

Cookie instellingen