Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Zwaarste bier uit Nederland van 45 procent alcohol is geen bier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Zwaarste bier uit Nederland van 45% alcohol!

02 maart 2010 om 14:29

Jan Nijboer van brouwerij t Koelschip uit Almere heeft het zwaarste bier ter wereld gebrouwen. Het bier Obilix bevat maar liefst 45 procent alcohol!

Zwaarste bier uit Nederland van 45 procent alcohol is geen bier

Lees ook

Afgelopen tijd schreven we al vaker over extreem zware bieren. Sink the Bismarck met 41% alcohol en Tactical Nuclear Penguin met 32% alcohol waren eerder in het nieuws. Maar nu is er Obilix, een bier met 45% alcohol!

Jan Nijboer is de uitvinder van de Obilix. Hij brouwt vele speciaal biertjes in brouwerij 't Koelschip in Almere. Zijn bier is alleen via internet te koop of bij (speciaal)bier festivals. Een bier van 45% alcohol is erg speciaal en volgens Nijboer is dit bier eigenlijk geen bier:

"Het sterkste bier van de wereld is Smichlaus, ontwikkeld door een Zwitser en tegenwoordig gebruiken bij de Schloss Eggenberg in Oostenrijk. Dit bier heeft een alcoholpercentage van 14% en wordt gebruiken met een speciaal gist. Zelf ben ik ook op zoek gegaan naar een zwaar bier en ben met mijn Explosie tot 13% gekomen. In Nederland zijn er meer zware bieren, maar vaak wordt aan het bier nog extra alcohol toegevoegd. En dat is eigenlijk ook wat er gebeurt in de bieroorlog tussen het Duitste Schorschbraü en het Schotse Brew Dog, dat al heeft laten weten een bier van 41% op de markt te zullen zetten. Die twee brouwerijen bieden tegen elkaar op. Aan deze gekte moet een einde komen. Het is namelijk geen bier meer. Dit hoort eigenlijk gewoon in de gedestileerde hoek thuis.

Voor meer informatie over brouwerijen zoals o.a het Koelschip kunt u ook op onze vernieuwde site terecht.

Cookie instellingen