Noedelsoep

Amerikaanse onderzoekers hebben aangetoond dat een flink bord noedelsoep een uitstekend middel is tegen de kater!

Toegevoegd op:17-04-2013 om 10:32
Toegevoegd door:DiederickP
Categorie:Eten & Drinken

Noedelsoep

Veel mensen kiezen als ze last hebben van een kater al snel voor een vette hap als ontbijt, omdat ze denken dat ze er van op knappen of gewoon omdat ze het lekker vinden. 

Amerikaanse onderzoekers hebben aangetoond dat je toch echt beter voor een goed bord noedelsoep kan gaan als je de avond ervoor iets te diep in het glaasje hebt gekeken. Wel moet de noedelsoep de volgende ingrediënten bevatten om zijn werk goed te doen: 

- Noedels
- Runderbuillon
- Uien
- Hard gekookt ei
- Kip-, rund- of varkensvlees

Volgens professor Alyson Mitchel van de University of California is dit de perfecte mix van zouten, proteïnes, koolhydraten, vitamines en mineralen om een goede kater tegen te gaan. 

"De eieren bevatten cysteïne, wat helpt om de giftige acetaldehyde (die ontstaat bij het verwerken van alcohol in het lichaam) af te breken", aldus Mitchell. "De zouten voegen opnieuw sodium toe dat tijdens het overmatige alcoholverbruik uit de urine was verdwenen."

Vergeet dus de frikandel speciaal en maak bij je volgende kater gewoon een lekker bord noedelsoep! Al blijft niet te veel drinken de beste optie om een kater te voorkomen. 

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Andere tips tegen de kater

Laatste reacties