Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bier om je haar te wassen | Biershampoo

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bier is een ideale shampoo

Bier is niet alleen lekker om te drinken, het kan ook goed zijn voor je uiterlijk! Bier is bijvoorbeeld een ideale shampoo!

Bier is ideale shampoo

Bier als shampoo?

Wanneer je zegt dat je bier kan gebruiken om je haren te wassen, kijken veel mensen je waarschijnlijk raar aan. Maar zo raar is dat niet!

Bier geeft je haar glans en maakt het stevig. Bier bestaat voornamelijk uit suiker, mout, hop en gist. Deze laatste twee ingrediënten bevatten veel proteïnen die helpen wanneer je haar beschadigd is. Suiker sluit je haarpunten waardoor je glanzend haar krijgt, gist zorgt voor de reiniging van je hoofdhuid en alcohol reinigt je haar.

Bieringrediënten goed voor je haar

Er zijn veel ingrediënten in bier die helpen om je haar gezond en glanzend te houden.

- Vitamine B - dit staat bekend als een van de beste vitamines om de haargroei te bevorderen en te ondersteunen. De vitamine B genaamd ‘Biotine’ kan tot haaruitval leiden als blijkt dat er een tekort is. Deze vitamine vervoert samen met andere B-vitamines de zuurstof en voedingsstoffen naar je haarzakjes en je hoofdhuid. Deze geweldige krachtige vitamines helpen ook om gezonde rode bloedcellen te maken en stimuleren de bloedcirculatie naar de hoofdhuid, waardoor de groei van je haar wordt versneld.

- Vitamine E, vitamine B6 en vitamine C - deze drie vitamines die in hop aanwezig zijn, hebben antioxiderende eigenschappen, die uitstekend zijn voor je immuunsysteem en helpen je haar en huid te ontgiften.

- Eiwitten - eiwitten die in gerst zitten staan bekende om hun haarherstellende eigenschappen. Ze zorgen ervoor dat je haar sterk blijft en bestand tegen gebroken of gespleten haarpunten.

Sacharose en maltose - Beide natuurlijke suikers in bier versterken de haarzakjes waardoor een mooie, natuurlijk ogende glans wordt gecreëerd. 

Lees ook

Benodigdheden

Meisje onder de douche Wil jij je haar eens net zo goed verwennen als jezelf als je een biertje drinkt? Met de volgende benodigdheden kun je aan de slag gaan om een eigen biershampoo te maken!

- Normaal pils of ander bier!
- Beker of kommetje
- Douche
- Handdoek

Biershampoo gebruiken

Biershampoo maken duurt best wel lang, het bier moet namelijk eerst nog een nachtje in een kommetje staan zodat de koolstof uit het bier verdwijnt. Ben je benieuwd hoe je zelf een echte 'biershampoo' maakt? Volg de stappen hieronder en laat je haar ook mooi glanzen.

1. Heb je lang haar? Gebruik dan alle inhoud van het blikje. Voor korter haar heb je genoeg aan de halve inhoud van het blikje. 
2. Leeg het blikje in een kom of beker en laat het minimaal 10 uur in kamertemperatuur staan. Zo verdwijnt de prik uit het bier. 
3. Gebruik de volgende ochtend een half uur voordat je gaat douchen het bier als shampoo. Het is belangrijk dat je haar al nat is wanneer je het bier gebruikt.
4. Laat het bier een paar minuten intrekken
5. Spoel het bier uit je haren. Om de biergeur uit je haren te krijgen is het mogelijk om alsnog een shampoo te gebruiken. Door de shampoo gaat het effect van het bier niet weg. 

Nadat je de stappen hebt gevolgd en je haren droog hebt gemaakt, heb je mooi glanzend en stevig haar!

Om er zeker van te zijn dat je de juiste stappen volgt, is hieronder nog een filmpje waar je van af kunt afkijken!