Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bier is een ideale shampoo

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bier is een ideale shampoo

Wist je dat... Bier niet alleen lekker is voor de inwendige mens, maar ook goed is voor je looks? Zo is bier een ideale shampoo!

Bier is ideale shampoo

Bier is echt een veelzijdig product!

Mocht je vergeten zijn shampoo te kopen, geen nood: bier geeft je haar een enorme boost! Bier geeft je haar glans en maakt het stevig. Bier bestaat voornamelijk uit suiker, mout, hop en gist. Deze laatste twee ingrediënten bevatten veel proteïnen die helpen wanneer je haar beschadigd is. Suiker sluit je haarpunten waardoor je glanzend haar krijgt, gist zorgt voor de reiniging van je hoofdhuid en alcohol reinigt je haar.

Stap voor stap

  • Doe een half blikje, of als je lang haar hebt één blik bier in een kom of beker. Laat dit eerst een nachtje staan zodat alle prik eruit verdwijnt.

  • Dip vervolgens je haar erin en maak het nat met je handen. Laat het niet te lang zitten want het ruikt heel sterk. Een half uur intrekken is ruim voldoende.
  • Spoel het heel goed uit en was gelijk je haar, het is natuurlijk niet de bedoeling dat je de hele dag ruikt alsof je net de kroeg uit komt rollen.

Gebruik overigens het liefst een normaal pilsje, geen witbier! Kijk hieronder even hoe het moet.

1 reactie

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Monique (gast) op 04-01-2014 om 22:16:15

Mijn eigen interpretatie: water koken en een flinke bak vullen met een theeeitje rozemarijn, af laten koelen. 1 ei splitsen. De dooier, een scheut olie (naar keuze) en een flesje bier in een kan goed door roeren. Eiwit met honing en een klein beetje citroen opkloppen tot stevig schuim. Het bier mengsel boven de gootsteen met kleine scheutjes aanbrengen op het haar goed in masseren, met een klip opsteken met een handdoek in de nek inlaten werken. Onderhand gezicht reinigen en het ei masker aanbrengen, de ogen vrij laten. Na 20 minuten met een schone washand bevochtigd met rozemarijn water het strak gespannen madker verwijderen, daarna onder de douche stappen en je haren goed uitspoelen, nog even naspoelen met afgekoeld rozemarijnwater drogen in een handdoek en klaar! Resultaat lekkere zachte wangetjes en zacht glanzend haar.

Zie meer reacties

Zie minder reacties