Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Biermythes ontkracht: Bier is koud het lekkerst

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Biermythes ontkracht: Bier is koud het lekkerst

Bier is het allerlekkerst als het ijskoud is. Dus zoveel mogelijk ruimte in je koelkast en vriezer als je een feestje hebt! Waar of niet?

ijskoud bier niet lekker

Biermythe nummer 1: Bier is het lekkerst als ijskoud is

Je hebt een feestje en natuurlijk lekker veel bier ingeslagen. Paniek! Je hebt niet genoeg ruimte in je koelkast en vriezer om al het bier ijskoud te krijgen! En bier drink je natuurlijk ijskoud. Of toch niet? De grote brouwers geven ons het idee dat bier ijskoud gedronken hoort te worden.

Zo heeft Heineken afgelopen zomer nieuwe coole bierblikjes gepresenteerd. Het blikje is voorzien van speciale inkt die oplicht als het 0 °C of kouder is. Hierdoor verandert het ontwerp op het blik. Maar is bier wel zo lekker als het zo koud is, of is dat slechts een hardnekkige mythe?

Lees ook

Feit: Er komt meer smaak vrij als bier iets warmer is

De beste (gemiddelde) temperatuur om bier te drinken is tussen de 7 en 10 graden. Dan heeft het bier het meeste smaak. Als je het bier te koud serveer verliest het juist wat van de smaak. 

Bier op de juiste temperatuur geeft je de juiste smaak, in plaats van verdoofde smaak pupillen bijna bij bevroren dranken.

Lees hier meer over andere biermythes: Bier uit fles is beter dan uit blik, waar of niet? en Donker bier bevat meer alcohol dan licht bier, waar of niet?

Cookie instellingen