Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Biermythes ontkracht: Bier is koud het lekkerst

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Biermythes ontkracht: Bier is koud het lekkerst

Bier is het allerlekkerst als het ijskoud is. Dus zoveel mogelijk ruimte in je koelkast en vriezer als je een feestje hebt! Waar of niet?

ijskoud bier niet lekker

Biermythe nummer 1: Bier is het lekkerst als ijskoud is

Je hebt een feestje en natuurlijk lekker veel bier ingeslagen. Paniek! Je hebt niet genoeg ruimte in je koelkast en vriezer om al het bier ijskoud te krijgen! En bier drink je natuurlijk ijskoud. Of toch niet? De grote brouwers geven ons het idee dat bier ijskoud gedronken hoort te worden.

Zo heeft Heineken afgelopen zomer nieuwe coole bierblikjes gepresenteerd. Het blikje is voorzien van speciale inkt die oplicht als het 0 °C of kouder is. Hierdoor verandert het ontwerp op het blik. Maar is bier wel zo lekker als het zo koud is, of is dat slechts een hardnekkige mythe?

Feit: Er komt meer smaak vrij als bier iets warmer is

De beste (gemiddelde) temperatuur om bier te drinken is tussen de 7 en 10 graden. Dan heeft het bier het meeste smaak. Als je het bier te koud serveer verliest het juist wat van de smaak. 

Bier op de juiste temperatuur geeft je de juiste smaak, in plaats van verdoofde smaak pupillen bijna bij bevroren dranken.

Lees hier meer over andere biermythes: Bier uit fles is beter dan uit blik, waar of niet? en Donker bier bevat meer alcohol dan licht bier, waar of niet?

7 reacties

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Johan Schenkenbach (gast) op 19-12-2017 om 15:33:09

Bier tussen de 7°C en 18°C !? Dat is Glühbier.

André (gast) op 07-05-2017 om 09:19:22

Uiteraard wordt door de grote brouwerijen en de supermarkt merken geadviseerd hun bier ijskoud te drinken. Een temperatuur rond het vriespunt verdooft de smaakpapillen en dat is nodig omdat deze bieren niet lekker zijn of gewoon geen of amper smaak hebben. Een goed bier wordt gedronken tussen 7 °C en 18 °C, afhankelijk van bierstijl, kleur en alcoholpercentage.

Annemiek (gast) op 12-04-2015 om 13:40:45

De amstelactie van de Dekamarkt loopt maar tm zaterdag 11 april en niet tot en met vandaag. Was nl net in de winkel en kreeg t niet voor de actieprijs

Bennie (gast) op 16-01-2015 om 15:41:44

Doe mij ook een paar van die smaakpupillen, die lijken mij echt ideaal!

Cturtle op 25-11-2014 om 14:14:10

Ik kan me voorstellen dat je sommige bieren het liefst ijskoud drinkt, OMDAT je dan het minste proeft. Heineken vind ik alleen ijskoud lekker :-)

Zie meer reacties

Zie minder reacties