Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Hier komt de honger na een avondje drinken vandaan

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Hier komt de honger na een avondje drinken vandaan

Je kent het wel na een avondje stappen duik je de koelkast in om alles op te eten. Ook de volgende ochtend heb je nog steeds honger. Waar komt deze honger eigenlijk vandaan?

Bier en broodje

Deze honger is eigenlijk heel simpel te verklaren. Er zijn  Toilet een aantal factoren die meespelen.Ten eerste knoeit alcohol met je bloedsuikerspiegel. Hier komt het honger gevoel vandaan. 

In je slaap probeert je lichaam je bloedsuikerspiegel te herstellen. Als gevolg van de schommeling in je glucose wordt je 's ochtends nog steeds wakker met een hongergevoel.

Nadorst

Wat ook een rol speelt is uitdroging. Omdat je van alcohol vaker naar het toilet moet is het belangrijk dat je je vochtreserves wel weer aanvult. Als je dat niet doet ontstaat de welbekende nadorst. Sommige mensen verwarren die dorst met honger en gaan dan eten. 

Lees ook

Nog steeds honger

Omdat je lichaam nog steeds vocht nodig heeft, doordat alcohol je vochtreserves heeft ontregelt zal je de volgende ochtend nog steeds een hongergevoel hebben. Het hongergevoel is ook te wijten aan dat je lichaam bezig is tegelijkertijd de alcohol uit je systeem te krijgen wat extra energie kost. 

Het beste wat je kan doen na een avondje stappen, is veel water drinken voordat je naar bed gaat en zodra je wakker wordt. Eet 's ochtends ook een voedzaam en gezond ontbijt, denk bijvoorbeeld aan fruit. Er zijn veel anti-katertips te vinden op Biernet, doe er je voordeel mee!

Kater