bier masker

Kater? Neem een biermasker!

Een kater zorgt niet alleen voor hoofdpijn, maar ook je huid heeft heel wat te lijden door een avondje drinken. Wist je dat je met bier een heerlijk gezichtsmasker kan maken om je huid te herstellen?


Pukkels door alcohol

Het drinken van alcohol droogt je huid uit, breekt het collageen in je huid af én kan zorgen voor een uitbarsting van puistjes. Het is daarom belangrijk om de volgende dag je huid goed te verzorgen. En dat kan door middel van dit fijne biermasker!

Masker met bier

Je maakt het masker heel makkelijk door bier, yoghurt, honing,olijfolie en eiwitten te mengen met elkaar (bekijk het filmpje voor de juiste verhoudingen).

Zorg dat je bier gebruikt waar veel hop inzit. Je kunt bijvoorbeeld een Amstel 1870 gebruiken. IPA's zijn ook erg geschikt door het hogere hopgehalte. Hop bevat namelijk veel anti-oxidanten die je huid beschermen tegen schadelijke invloeden. Ook bevat het siliconen die zorgen voor een mooie glans. Het bier zelf is perfect om puistjes tegen te gaan door de anti-bacteriële werking.

Wat doet het masker?

Het melkzuur uit de yoghurt zorgt ervoor dat je huid wat helderder eruit ziet, en vult het vochttekort aan. De honing heeft een sterke anti-bacteriële werking en zuivert de huid heel goed. Het eiwit werkt op het verkleinen van de poriën en helpt het masker stevig te maken.

Aanbrengen

Breng het mengsel aan op een schone huid met je vingers, een watje of een schone foundation kwast. Door het eiwit droogt het masker op, en na tien minuten kun je het afspoelen. Wanneer je daarna een hydraterende crème aanbrengt is je huid weer zo goed als nieuw!

Wist je dat je bier ook heel goed kunt gebruiken als shampoo?

1 reactie

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

remi (gast) op 08-04-2015 om 22:42:05

Je denkt toch niet dat ik met een stevige kater een of ander laf mixje ga staan kloppen om op mijn harses te smeren? Met een kater wil je echt niet gaan kloten in de keuken.
Zonde van het bier.
Eiwit uit een pakje?
Zelfde ingredienten: Zuip het bier op, bak het ei, gooi muesli door de yoghurt samen met de honing. Eet smakelijk.

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief van Biernet. Meer dan tienduizend bezoekers gingen je voor!

Reclame van Bud light

Super Bowl 2011-Dog Sitter

Ook Bud Light was goed vertegenwoordigd tijdens de Super Bowl

Meer reclames van Bud light