Bier vergroot de kans op een lang leven

Langer leven door alcohol

Vele onderzoeken tonen aan dat alcohol niet goed voor je is. Echter is het toch niet zo slecht als men denkt. Uit een onderzoek bij personen boven de 90 jaar blijkt dat mensen die regelmatig alcohol drinken een grote kans op een langer leven hebben.


The 90+ Study

The 90+ study is in 2003 gestart om de oudste, snelst groeiende leeftijdsgroep in de Verenigde Staten te bestuderen. De 90+ studie is een van de grootste studies van de oudste van de wereld. Meer dan 1.600 mensen hebben zich ingeschreven.

Deelnemers aan The 90+ Study worden om de zes maanden bezocht door onderzoekers die neurologische en neuropsychologische tests uitvoeren.

De onderzoekers in de Clinic for Aging Research and Education (CARE), gevestigd in Laguna Woods, verkrijgen informatie over voeding, activiteiten, medische geschiedenis, medicijnen en tal van andere factoren. Bovendien krijgen deelnemers een reeks cognitieve en fysieke tests om te bepalen hoe goed mensen in deze leeftijdsgroep functioneren.

Alcohol beter dan sporten?

Ouderen met alcoholMensen die regelmatig een glas alcohol nuttigen hebben een grote kans op een langer leven dan mensen die dit niet doen. Uit het onderzoek genaamd blijkt dat mensen die rond de 2 glazen wijn (c.a. 5 glazen bier) per week drinken, hun kans op een langer leven met 18% vergroten.

Bij de actieve sporters ligt dit percentage een stuk lager. Zij vergroten hun kans op een langer leven met slechts 11%. 

Benieuwd naar meer leuke bier weetjes?

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief van Biernet. Meer dan tienduizend bezoekers gingen je voor!

Reclame van Budweiser

Brewed The Hard Way
Budweiser toonde deze commercial op groot scherm tijdens de Superbowl finale. Het rieo veel reacties op vanuit de ambachtelijke brouwwereld.

Meer reclames van Budweiser