Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

National Beer Day in de Verenigde Staten

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

National Beer Day in de Verenigde Staten

Wist je dat... Men in de VS ieder jaar de nationale dag van het bier viert? National Beer Day wordt jaarlijks op 7 april gevierd! Drink jij gezellig een biertje mee? 

National Beer Day in de VS
Gula bieren met uitzicht
Verschillende soorten bier op een proefplankje

National Beer Day

National Beer Day wordt elk jaar op 7 april gehouden in de Verenigde Staten. Op deze dag spreken de Amerikanen met elkaar af en gaan met elkaar genieten van wat biertjes. We kunnen ons natuurlijk loyaal opstellen en vanuit Nederland een biertje meedrinken.

Ontstaan van National Beer Day

Bud pils De basis voor de dag van het bier werd in 1933 gelegd. Op 7 april 1933 mocht er voor het eerst in 13 jaar weer alcohol (en dus ook bier) gedronken worden, omdat er een einde aan het alcoholverbod (de drooglegging) kwam. Op die dag tekende president Franklin Roosevelt een wet waarin stond dat er in de VS weer bier en wijn mocht worden verkocht zolang het alcoholpercentage onder de 4,0% lag.

Het idee om 7 april een feestdag te maken is ontstaan in 2009 door Justin Smith uit Richmond en zijn vriend Mike. In 2009 maakten Smith en Connolly een National Beer Day Facebook-pagina. Ze nodigden vrienden uit voor deze pagina en al snel verspreidde het zich door heel het land en is 7 april sindsdien de National Beer Day in de VS.

Amerikaans bier in Nederland

In principe kun je ieder bier drinken om de National Beer Day mee te vieren, maar het is natuurlijk leuk om eens een Amerikaans bier te proberen. De afgelopen jaren is het aanbod van Amerikaans bier in Nederland flink uitgebreid. Dit heeft onder andere te maken met de overname door Heineken van Lagunitas. Ook de grootste brouwerij ter wereld (AB InBev) heeft Amerikaanse bieren in het assortiment die het in Nederland verkoopt. 

Wil je wat exclusievere bieren proberen? Breng dan bijvoorbeeld eens een bezoek aan de Beer Temple in Amsterdam die zich volledig toelegt op Amerikaans bier of vraag naar het Amerikaanse assortiment in de betere bierwinkel. 

Bud

Bud is het grootste biermerk ter wereld en staat bekend als ‘The King of Beers'. Budweiser is een pils in Amerikaanse stijl dat werd geïntroduceerd in 1876 toen oprichter van het bedrijf, Adolphus Busch, het eerste echte nationale biermerk van de Verenigde Staten wilde creëren. 

Lees ook

Bud is een zacht en verfrissend pilsener. De smaak heeft de brouwerij gerealiseerd door gebruik te maken van witte rijst, het bier te lageren met beukenhouten snippers en het unieke brouwproces dat twee keer zo lang is als het gemiddelde brouwproces van pilsener bieren.

Goose Island

Goose Island is een brouwerij die in Chicago begon als een brewpub in 1988 in het Lincoln Park in Chicago en is vernoemd naar een nabijgelegen eiland. De grote brouwerij opende in 1995 en opende in 1999 ook een tweede brewpub in Wrigleyville. in 2011 heeft AB InBev Goose Island overgenomen en inmiddels zijn de bieren van Goose Island ook in Nederland verkrijgbaar. 

Lagunitas

Lagunitas Brewing Company werd opgericht in 1993 door Tony Magee. Een jaar na oprichting verhuisde de brouwerij naar Petaluma in de staat Californië. Tegenwoordig is de brouwerij in handen van Heineken. Bekende bieren van Laguntias zijn de Laguntias IPA en de Lagunitas A Little Sumpin' Sumpin' Ale.

Zo doe je mee

National Beer Day Badge Het is heel eenvoudig om deze Amerikaanse feestdag mee te vieren. Pak een flesje of blikje bier uit de ijskast en open het. Nu is de keuze aan jou... Schenk het bier in het glas en drink het daaruit of zet het blikje of flesje aan de mond. Geniet vervolgens van je biertje!

De app Untappd maakt jaarlijks een unieke badge die je alleen op 7 april kunt verdienen. Als je die badge wilt dan dien je het biertje in te checken op Untappd.