Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Lagunitas Brewing Company | Brouwerij uit Californië

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Lagunitas Brewing Company

Deze brouwerij heeft 7 bieren in het assortiment.

Lagunitas bieren
Lagunitas Waldos Special Ale
Lagunitas IPA flesje

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Lagunitas Brewing Company

Lagunitas Brewing Company heeft 7 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Lagunitas Brewing Company!
 • Lagunitas IPA - India Pale Ale - 6,2%

  Een heerlijk doordrinkbare IPA. De kleine hoeveelheid karamel mout zorgt ervoor dat de smaak wordt gebalanceerd tussen de diverse hopsoorten.

 • Lagunitas DayTime IPA - India Pale Ale - 4%

  De smaak van deze DayTime IPA is fris, kruidig en hoppig. Met het  alcoholpercentage van 4% is het een goed doordrinkbare, lichte IPA. In het aroma van de zeer licht gekleurde session IPA ruik je de hoppen goed. De perfecte IPA voor op het terras. 

 • Lagunitas Little Sumpin' Sumpin' - Pale Ale - 7,5%

  Little Sumpin' Sumpin' heeft door de rijke hoeveelheid hop en tarwe, een heerlijk moutig en fruitig smaak met een bittere/droge afdronk.

 • Lagunitas Waldos' Special Ale - India Pale Ale - 11,3%

  Lagunitas The Waldos’ Special Ale is een Amerikaans bier. Het is in 2018 voor het eerst in Nederland verkrijgbaar geweest. Dit speciaalbier heeft een IBU van 100 (!). Als je dit bier voor je hebt staan komen de hoptonen je tegemoet. Dit bier is zeer vol van smaak!

 • Lagunitas Petaluma Fuzz - Champagnebier - 6%

  Petaluma Fuzz is een IPA gebrouwen met Petite Syrah druiven, voor een fruitige smaak, een fijne fuzz en een roze tint. Vervolgens is het bier gedryhopped met een grote hoeveelheid Cashmere, Azacca, Citra, Chinook, Sabro en het experimentele HBC 344 hop voor een bittere, maar droge bite. 

 • Lagunitas Hazy Wonder - India Pale Ale - 6%

  Dit speciaalbier zit vol fantastische Sabro-, Citra-, Cashmere- en Comet-hop voor een zachte, tropische fruitigheid. Het bier is ook wat bitter. 

 • Lagunitas 12th of Never Ale - Pale Ale - 5,5%

  Deze Pale Ale heeft veel soorten lekkere aroma's. Het bier heeft veel fruitige aroma's, waaronder papaya en kokosnoot een lichte drop smaak.

  Achtergrond informatie

  Lagunitas Brewing Company is een speciaalbierbrouwerij uit Petaluma, Californië.

  "Het was in Noord-Californië in 1993. Tony Magee begon met brouwen met een thuisbrouw kit op een kookplaat en na een paar batches was er wat verdwaalde wort langs de achterkant gemorst. Toen Thanksgiving-avond aanbrak en het wort vlam vatte en onder andere de kalkoen knapperig verbrandde, vroeg Tony's vrouw Carissa hem vriendelijk om zijn nieuwe hobby ergens anders heen te verhuizen."

  Lees ook

  Dit was het begin van een succesvolle Amerikaanse Craft brouwerij waarvan de bieren inmiddels in ongeveer 20 landen worden verkocht. 

  Overname door Heineken

  Sinds 2017 is deze brouwerij onderdeel van Heineken. In die tijd was de Lagunitas IPA de best verkochte IPA in heel Amerika. Met deze overname wilde Heineken de export van deze IPA over de hele wereld versnellen. 

  Lagunitas Brewing Company in het nieuws

  Cookie instellingen