Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Opgeversdag: de dag dat Dry January mislukt | Quitter's Day

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Opgeversdag: de dag dat Dry January mislukt

Quitter's Day of in het Nederlands 'Opgeversdag' wordt gevierd op de tweede vrijdag van januari. Het is de dag dat veel goede voornemens, zoals Dry January of meer sporten mislukken.

Van alcoholvrij naar echt bier
In bed liggen in plaats van goede voornemens volhouden
Dames in de gym

Quitter's Day

Quitter’s Day wordt gevierd op de tweede vrijdag in januari. De dag is bedoeld om degenen die zich voornemen om nieuwe dingen te doen in het nieuwe jaar, maar er niet in slagen, te erkennen en hen aan te moedigen om hun voornemen toch te doen slagen. De traditie van het stellen van voornemens voor het nieuwe jaar begon zo’n 4000 jaar geleden bij de oude Babyloniërs.

Dry January met alcoholvrij bier In Nederland wordt deze dag ook wel 'Opgeversdag' of 'Dump je goede voornemens dag' genoemd. Voor bierdrinkers kan het deelnemen aan Dry January rond Quitter's Day lastiger worden en blijken rond deze dag de voornemens overboord te gaan. De deelnemende bierdrinkers krijgen het gevoel dat ze het al best aardig hebben gedaan en moeten op de vrijdagmiddagborrel en het weekend stevig in hun schoenen staan om geen 'echt biertje' te drinken. Alcoholvrij bier zou een goed alternatief kunnen zijn.

Lees ook

Ontstaan van Opgeversdag

De term ‘Quitter’s Day’ werd in 2019 bedacht na uitgebreid onderzoek door Strava, een sociaal netwerk voor sporters. Het onderzoek wees uit dat ongeveer 80% van de mensen die zich iets voornemen voor het nieuwe jaar, dit hebben opgegeven tegen de tweede week van januari. Strava heeft deze conclusie getrokken uit de beschikbare 800 miljoen activiteiten die dat jaar door gebruikers zijn gelogd, en voorspelde zelfs dat de tweede vrijdag van januari de dag is waarop de motivatie van de meeste opgevers begint af te nemen.

Goede voornemens overboord

De belangrijkste aandachtsgebieden voor voornemens hebben betrekking op lichaamsbeweging, eetgewoonten en gewichtsverlies. Uit onderzoeken is gebleken dat ongeveer twee derde van de mensen hun voornemen voor het nieuwe jaar binnen een maand opgeeft. Een van de grootste problemen met het bereiken van voornemens voor het nieuwe jaar is dat degenen die ze stellen vaak te ambitieus zijn. De sleutel tot het bereiken van doelen is het stellen van korte, middellange en lange termijn doelen in plaats van één groot onrealistisch stretchdoel. Klein beginnen en consistent blijven, en ook samenwerken met iemand anders om verantwoording af te leggen en gemotiveerd te blijven, kan leiden tot goede resultaten.

- Lees ook deze 5 tips om Dry January te voltooien. - 

Drie sleutels tot succes

Quitter’s Day is geen dag om de draak te steken met degenen die goede voornemens hadden en opgeven, maar om hen te inspireren om uiteindelijk hun doelen te bereiken. De sleutel tot het niet opgeven van iets dat je bent begonnen, is niet alleen besluiten om iets te doen, maar er volledig aan toegewijd zijn. De tweede sleutel is volharding, en de derde is om je aan te sluiten bij een groep/club die hetzelfde doet. Volgens onderzoek kun dit tools zijn om je doelen te bereiken. 

Cookie instellingen