Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Waarom houden fruitvliegjes van bier?

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Waarom houden fruitvliegjes van bier?

Je kent ze vast wel: fruitvliegjes. Fruitvliegjes zijn voor veel mensen een bron van ergernis. Maar wist je ook dat fruitvliegjes heel erg van bier houden?

fruitvliegjes

Waarom houden fruitvliegjes van bier?

Fruitvliegjes hebben een bepaald mechanisme, ook wel het neurale mechanisme genoemd. Dit zorgt ervoor dat de vliegjes een goede plek voor hun eitjes kunnen vinden.

Fruitvliegjes komen af op de geur van alcohol. Verschillende zenuwcellen helpen de vliegjes om te bepalen waar de concentratie van alcohol het best is. Vervolgens komt er bij de fruitvliegjes een stofje vrij, dat dopamine heet. Dit zorgt ervoor dat de vliegjes bij de voedselbron blijven.

De fruitvliegjes zijn ook nog eens heel nauwkeurig, zo kunnen ze precies het verschil merken tussen drie en vijf procent alcohol. De meeste pilseners bevatten rond de vijf procent alcohol, dit maakt dat bier dus populair is bij de fruitvliegjes.

Hoe voorkom je fruitvliegjes?

Laat glazen met bierrestjes niet staan!

Over het algemeen komen fruitvliegjes vooral af op glazen op flesjes bier waar nog een klein restje in zit. Vochtige plekken zijn namelijk perfect voor de eitjes, larven en poppen van de fruitvlieg. Deze vermenigvuldigen zich ook zeer snel, waardoor er dus een ware fruitvliegplaag kan ontstaan.
Drink je glas of flesje dus helemaal leeg of ruim het gelijk op!

Laat rijp fruit niet te lang liggen!

Zoals de naam al zegt, fruit is ook zeer populair bij fruitvliegjes. Zorg er dus ook voor je rijp fruit niet te lang laat liggen.

Bier: het perfecte middel om fruitvliegjes te bestrijden

Toch fruitvliegjes in huis? Daar wil je natuurlijk zo snel mogelijk weer vanaf. Wist je dat je bier ook perfect kunt gebruiken om fruitvliegjes te bestrijden?

Vul een kopje met oud bruin bier of kriek. Roer dit even door en zet het vervolgens neer. De fruitvliegjes komen hier op af, om zich vervolgens in het bier te verzuipen. Succes gegarandeerd dus!

Fruitvliegval

fruitvliegjes vanger

De Fruit Vliegjes Vanger is speciaal ontwikkeld om volwassen fruitvliegjes te lokken met behulp van speciale voeding op basis van vloeistof. Vliegjes die in de val vliegen kunnen niet meer ontsnappen om te blijven broeden en voortplanten.

Lees ook

De Fruitvliegjes vanger kost 8 Euro. Is even wat geld, maar daarna ben je ook echt van fruitvliegjes verlost!

Online te bestellen op drogisterij.net.

Biologische fruitvliegval

FruitFly NinjaDeze biologische fruitvliegjesval van Fruit Fly Ninja is van Nederlandse bodem en heeft zich ook al bewezen in Australië en Amerika.

Online te bestellen op www.fruitflyninja.nl.

In tegenstelling tot het appeltje hoef je geen flesje vullen etc. Draai simpelweg de dop eraf, haal de folie van de tape en plak hem bij de fruitvliegoverlast. That's it!

Het is de perfecte oplossing tegen fruitvliegjes hebben wij zelf ervaren en ook vele consumenten. Kijk maar even naar de positieve reviews op hun website.

Bovendien is de Fruit Fly Ninja veel goedkoper. Nu ook te koop in steeds meer supermarkten.