Module 1 en Module 2 van de cursus Bierbrouwen voor Gevorderden worden op 8 en 15 mei gegeven: Uitgangsmaterialen, wortbereiding, gist,gistproces, microbiologie
Module 1 en Module 2 van de theoretische cursus "Bierbrouwen voor Gevorderden" worden op 8 en 15 mei gegeven. Onderwerpen: Module 1: Uitgangsmaterialen en wort bereiding; module 2 gist, gistingsproces, gist management, microbiologie van bier.
Veel bierbrouwerijen worstelen regelmatig met de controle over hun bierbrouwproces wat betreft de voorspelbaarheid van de smaak en kwaliteit. Daarom wordt de Cursus “Bierbrouwen voor gevorderden” georganiseerd. De cursus wordt gegeven in 2 aparte modules op resp.
8 en 15 mei en de deelnemer kan zich inschrijven op de module die het meest op hem van toepassing is. Doel is om kennis en controle te krijgen over uitgangsmaterialen en gist, het brouw- en het fermentatieproces, de kwaliteit van het bier en het onderkennen van mogelijke valkuilen. De kosten van een module bedragen € 395 /module p.p. incl. lunch en buffet
• Vereisten uitgangsmaterialen: brouwwater, mout, adjunct en hop
• Mouten en eesten
• Wortbereiding
• Uiteenzetting van de achtergronden van de kritische stappen bij het brouwen.
• Veel voorkomende problemen en oplossingen.
Microbiologie van het bier (15 mei)
• diverse gist
• gistproces en gistmanagement
• microbiologie van bier
Categorie
Begindatum
08-05-2019
Van
09:00 tot 17:30
Entree
€395,-
Naam locatie
Groen Agro Control
Adres
distributieweg 1
Postcode
2645EG
Plaats
Provincie
Telefoon
015-2572511
Website