Bier in de sneeuw

Pint Winterbierfestival Gouda 2018

DatumZondag 21 januari 2018
13:00 - 19:00 uur
Entree€5,-
HoofdcategorieBierfestival
Subcategorie bierfestival
Dit jaar organiseert Regio Zuid-Holland voor de 25e keer het Winterbierfestival. Dit jaar zal het plaatsvinden op zondag 21 januari in de bekende locatie, het Wellant College. En dat is maar een paar minuutjes lopen vanaf Centraal Station Gouda.


25ste editie

Voor de 25ste keer wordt het Winterbierfestival (WBF) gehouden. Het door PINT regio Zuid-Holland (PRZH) georganiseerde WBF vindt plaats op 21 januari 2018 in het Wellantcollege te Gouda.

In het kader van het 25-jarig WBF heeft het bestuur een eigen bier gebrouwen. De keuze is daarbij gevallen op brouwerij Noordt, waar het regiobestuur in samenwerking met de brouwers van Noordt een Winter Porter heeft gebrouwen. Bijzonderheid is, dat het bier op vier verschillende whiskyvaten is afgevuld om verder te rijpen. Na een aantal weken wordt de Winter Porter weer in een ketel teruggepompt. Na enkele dagen wordt daarna de blend afgevuld op fles. Het resultaat is te proeven tijdens het komende festival.

Vier-uur-bier en verkiezing lekkerste bier

Het aanslaan van het vier-uur-bier is inmiddels uitgegroeid tot een vaste traditie. Het blijft nog even geheim welk bier dat wordt. De bezoekers kijken elk jaar weer reikhalzend uit naar deze mogelijkheid om kennis te maken met een bijzonder brouwsel, met flinke wachtrijen als gevolg, want iedereen wil wel kennismaken met deze lekkernijen. Een andere vaste traditie die we in stand houden is de verkiezing van het lekkerste winterbier. De bezoekers bepalen de uitkomst en kunnen tijdens het WBF via een stemformulier hun keuze doorgeven. 

Op het middenterrein zijn ook tal van warme en koude snacks verkrijgbaar.

Entree € 5,00 (inclusief proefboekje)

De entreeprijs is inclusief € 2,00 statiegeld voor het glas. Bij inlevering van een schoon glas retour.

Consumptiemuntjes € 2,50. Een gratis munt voor PINT-leden.

Starterspakket: glas + 6 munten + proefboekje + PRZH-pen € 20,00.

PIN beschikbaar

Locatie

Naam: Wellantcollege
Adres:Ronsseweg 555
Postcode:2803 ZK
Plaats: Gouda
Website:www.pint.nl/zuid-holland/winterbierfestival-gouda/

Meer evenementen

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.