Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Workshop bierbrouwen in Utrecht | Brouwcursus

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Workshop bierbrouwen in Utrecht

Op zoek naar een leuk en origineel cadeau? Plannen om zelf te gaan brouwen? Of gewoon zin in een gezellige dag? Dan is deze workshop bierbrouwen echt iets voor jou!

Mout

In de workshop bierbrouwen leer je de basisprincipes van het bierbrouwen en maak je samen met je vrienden, collega's of teamgenoten je eigen speciaalbier. Welk bier dat wordt, bepaal je zelf!

Eigen recept

Wil je graag een fris witbiertje brouwen, een stevige IPA, een moutige porter of een kruidige saison? En moet je biertje lekker bitter worden of juist zacht?

Voorafgaand aan de workshop geef je zelf aan welk biertype je wilt brouwen. De Bierpionier zorgt voor de rest! Echt brouwen In de workshop ga je alles doen wat een echte brouwer ook doet. Je leert hoe je de mout moet schroten, hoe maischen werkt en wanneer je de hop moet toevoegen. In tegenstelling tot veel andere workshops werken we dus niet met een kant-en-klaar-pakket, maar gaan we samen een ambachtelijk, volmout brouwsel maken.

Veel bier proeven

Natuurlijk ga je in de workshop ook veel proeven: 9 bieren in totaal maar liefst. Wie is de grootste bierkenner in de groep? Wie onderscheidt een dubbel feilloos van een quadrupel? En waar moet je eigenlijk op letten als je een bier goed wil beoordelen? Je eigen bier! Na een week of 5 is het zover: je bier is gebotteld en klaar voor consumptie. Hoe is de smaak? Oordeel zelf!

Elke deelnemer aan de workshop ontvangt minimaal 4 flesjes van zijn zelfgebrouwen bier, met gepersonaliseerd etiket. Kosten: 95 euro per persoon, inclusief lekkere lunch, kaasplankje, informatieve hand-out en uitgebreide bierproeverij. Meer weten? Kijk dan op de website van De Bierpionier.

(Openings)tijden

Zondag 26 juni van 10:00 tot 16:00 uur

Meer bierevenementen

Bekijk alle bierevenementen