Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bierbrouwerij Van Milders

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bierbrouwerij Van Milders

Bierbrouwerij Van Milders was een bierbrouwerij uit Geel (België).

Gegevens brouwerij

Biermerken van Bierbrouwerij Van Milders

Er is bij ons geen informatie bekend over biermerken van Bierbrouwerij Van Milders.

Voeg nu een bier toe van Bierbrouwerij Van Milders!

Achtergrond informatie

Brouwerij van Milders was een bierbrouwerij in de Belgische stad Geel. De brouwerij bevond zich in het centrum van de stad, dichtbij de Sint-Amandskerk.
De brouwersfamilie Van Milders had oorspronkelijk een brouwerij in Liezele. Aan het begin van de Eerste Wereldoorlog een groot deel van Liezele met de grond gelijk gemaakt door het Belgische leger. Dit gebeurde om het Fort van Liezele een beter schootsveld te bezorgen. Hierbij ging ook de brouwerij verloren. Met de vergoeding voor oorlogsschade kocht de familie nadien een brouwerij in Geel.

In 1972 werd de brouwerij overgenomen door Wielemans-Ceuppens. Het gebouw werd gesloten en in een later stadium volledig afgebroken. Buiten enkele foto's rest er vandaag niets meer van het oorspronkelijke gebouw. Op de plaats bevindt zich nu al vele jaren een groot appartementencomplex.

Tongerlo

De abdijbieren van Tongerlo werden voor het eerst op de markt gebracht door Brouwerij van Milders. In 1954 werd er hiervoor met de Norbertijnen een licentiecontract ondertekend. Nadat de brouwerij in handen kwam van Stella Artois, werd het merk verkocht. Uiteindelijk kwam het in 1989 bij Brouwerij Haacht terecht.