Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brussels Beer Project | Bierbrouwerij uit Brussel

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brussels Beer Project

Brussels Beer Project is een bierbrouwerij uit Brussel (België) die is opgericht in 2013. Deze brouwerij heeft 2 bieren in het assortiment.

Beer Project Brussels
Logo Jungle Joy
Delta IPA logo

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Brussels Beer Project

Brussels Beer Project heeft 2 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Brussels Beer Project!
 • Brussels Delta IPA - India Pale Ale - 6,5%

  Delta IPA is een zeer verfrissende India Pale Ale vol met tropisch fruit zoals mango, perzik en lychee. In de afdronk wordt die zoetigheid mooi rond gemaakt door een lichte bitterheid.

 • Brussels Beer Project Jungle Joy - Fruit - 6,6%

  Jungle Joy is een Zoet en fruitig bier. Dit fruitbier is verfrissend en vol met mango en passievrucht.

  Achtergrond informatie

  In juni 2013 hebben ze hun gemeenschap aangesproken om tussen 4 prototypes te kiezen (alfa, beta, gamma, delta) en de DELTA was hun eerste winnende bier. Daarna hebben ze de #BeerForLife crowdfunding gelanceerd om dat bier op de markt te kunnen brengen en nog meer creaties samen te kunnen maken (Babeleir de Saint-Jean, Dark Sister, Grosse Bertha en nog vele andere in de toekomst). Dankzij jullie zijn hun bieren nu verkrijgbaar in meer dan 150 cafés/winkels in Brussel en exporteren ze naar 8 landen.

  The 2de Beer For Life crowdfunding was een mooie succes met 1.200 leden. De concept was origineel maar tegelijk eenvoudig. Voor een eenmalig bedrag van 160 euro ontvang je jaarlijks 12 biertjes van 33 cl … een leven lang.

  Lees ook

  Hun nieuwe uitdaging

  Hun microbrouwerij bouwen in hartje Brussel, waar ze hun creativiteit de vrije loop kunnen laten gaan met 20 nieuwe bieren per jaar en hun gemeenschap kunnen betrekken bij alles wat ze ondernemen.

  Ze beschikken over een schitterende ruimte van 500m2 in de Antoine Dansaertstraat nr 188 en ze gaan investeren in een gloednieuwe Braukon brouwinstallatie van 1000 liter. Ze zullen ongeveer 200 keer per jaar brouwen, goed voor 600.000 flesjes van 33cl per jaar. Dit wordt een experimentele brouwerij om – samen met jou – meer atypische bieren te creëren. Het allerbeste wordt dan geselecteerd en gebrouwen met hun partner Brouwerij Anders. Ze hebben de eerste betaling voor de brouwerij gedaan en verwachten dat ze operationeel zal zijn in juli 2015.