Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brussels Beer Project | Bierbrouwerij uit Brussel

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brussels Beer Project

Brussels Beer Project is een bierbrouwerij uit Brussel (België) die is opgericht in 2013. Deze brouwerij heeft 5 bieren in het assortiment.

Beer Project Brussels
Delta IPA logo
Jungle Joy

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Brussels Beer Project

Brussels Beer Project heeft 5 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Brussels Beer Project!
 • Brussels Delta IPA - India Pale Ale - 6,5%

  Delta IPA is een zeer verfrissende India Pale Ale vol met tropisch fruit zoals mango, perzik en lychee. In de afdronk wordt die zoetigheid mooi rond gemaakt door een lichte bitterheid.

 • Brussels Beer Project Jungle Joy - Fruit - 6,6%

  Jungle Joy is een Zoet en fruitig bier. Dit fruitbier is verfrissend en vol met mango en passievrucht.

 • Brussels Beer Project Pico Bello - India Pale Ale - 0,3%

  Pico Bello is een troebele zero IPA met fruitige aroma's, een vleugje bitterheid en een verfrissend zuurtje dat afwijkt van de zoete alcoholvrije bieren van traditionele brouwers.

 • Brussels Beer Project Juice Junky - India Pale Ale - 5,8%

  Juice Junkie is een volle, troebele, tropische bom met exotische ananas- en mangotonen. Deze India Pale Ale is gebrouwen in de New England-stijl, een minder bittere interpretatie van de IPA met een glad en romig mondgevoel.

 • Brussels Beer Project Pico Nova - Alcoholvrij - 0,3%

  Pico Nova biedt een unieke smaakervaring met een bittere afdronk. Het heeft heerlijke citrus tonen en een iets wat bittere afdronk. Het is meer bitter, dennenachtig en een beetje gebrand.

  Achtergrond informatie

  De keuken

  De eerste brouwactiviteiten van brouwmeester Jan Martens vonden plaats in 1993, zoals bij velen, in de keuken van zijn woonhuis. Met zijn compagnon Angelo Tielen werd er telkens 10 liter bier gebrouwen. Dit werd echter snel uitgebreid tot 50 liter. Hierna werd er gebrouwen bij Brouwerij de Zon in Schaijk.

  Inbraak

  In 1994 gingen Angelo Tielen en Jan Martens ieder hun eigen weg. Jan Martens vond een nieuwe partner in de persoon van Jan Koenders en zij kregen de beschikking over een oud woonhuis, in de Burgemeester Buskensstraat in Uden. Maar er werd nog steeds uitgekeken naar een betere lokatie die eind 1996 werd gevonden in Volkel (Gemeente Uden): de Antoniusstraat 20. De verhuizing koste ongeveer 20.000 gulden. Toen het geld bijna bijelkaar was, trok Jan Koenders zich terug en eiste zijn deel op. Aart Martens, de broer van de brouwmeester, nam zijn taken over. Minder leuk nieuws was dat er meerdere malen werd ingebroken in de brouwerij. Inbrekers namen o.a. 3 lagertanks van elks 250 liter mee en diverse kleine spullen.

  Certificaten

  Jan Martens en zijn broer besloten certificaten uit te geven om geld bijeen te krijgen voor een nieuw beter onderkomen. Na vier jaar kon de sponsor zijn geld terug vorderen. Ze betrokken een nieuw pand. Een bestaande loods waarvan 4 x 14 meter bestemd was voor de brouwerij. De jaarcapaciteit bedroeg 5.000 liter. Op 15 juni 1998 opende de brouwerij haar deuren na 16 maanden, met name door financiële perikelen, uit de running te zijn geweest. Er moest grondig worden verbouwd om de ruimte geschikt te maken voor een brouwerij. De brouwerij bestond uit een lagerruimte, een gistkamer, een brouwgedeelte en een keuken die ook dienst doet als een laboratorium, een opslagruimte en een proeflokaal. In de lagerruimte stonden vijf lagertanks en in de gistkamer stond een gistbak van 700 liter die uitgebreid zou worden naar 2000 liter.

  Lees ook

  Sluiten deuren

  De gerst wordt afgenomen van Bavaria Brouwerij uit Lieshout en de hop van Farma Import uit België. De flessen werden gespoeld in een flessenspoelbedrijf in Wanroy. In 1999 bedroeg de jaarproduktie 56 hl.

  Per 1 januari 2001 trok Aart Martens zich terug uit de brouwerij. De brouwerij sloot de laatste dag in 2001 definitief haar deuren. De brouwinstallatie werd verkocht aan Nico Derks en Joscha Schoots om er op het eiland Texel Brouwerij de Boei te beginnen. De klandizie van de brouwerij werd overgenomen door de Maasland Brouwerij. Als hobby brouwde Jan Martens nog wel enige brouwsels met behulp van de brouwinstallatie van Walhalla.

  Toch weer mobiel

  In de loop van 2003 nam Jan Martens de roerstok toch weer ter hand. Niet meer in een eigen brouwerij maar hij maakte gebruik van de brouwfaciliteiten van de Maasland Brouwerij. In 2005 werkte Jan Martens samen met Frans Schamp van de Maasland Brouwerij aan het opzetten van een mobiele brouwerij. Het wordt een verplaatsbare brouwinstallatie met een maisketel, een filterbak, een opvangbak voor de wort, een pomp en een kookketel van 100 liter. Het is de bedoeling de brouwinstallatie te kunnen koppelen aan een tapinstallatie. De mobiele brouwerij is eind november 2005 een feit.

  Op 24 september 2010 was Maasland brouwerij helaas gesloten. Jantjes Bieren worden daar niet meer gebrouwen. De brouwer is op zoek naar een andere brouwerij om zijn bieren te kunnen brouwen. Voorlopig worden de bieren nu door collega brouwerijen St. Servattumus en Huisbrouwerij Mieghelm gemaakt.

  Doorstart

  Jantjes bieren heeft vrij snel een doorstart gemaakt en laat zijn bieren voorlopig nog steeds brouwen bij St. Servattumus.
  Als alles in orde is bij het koffiehuys "de Mood" dan hoopt men daarna een kleine brouwerij alhier te vestigen, waar hij zijn bieren kan gaan brouwen en de eigenaar van het koffiehuys het brouwen te leren. Hierna zal de oorspronkelijke brouwer van Jantjes Bieren zich langzaam terug trekken.
  en zij de bieren gaan overnemen.
  Vorige week is mijn website gehackt en er zijn virussen erop gezet en deze is door "mijn DOMEIN" van het net gehaald, en degene die mijn website gemaakt heeft
  die doet het niet meer, dus er is helaas ook geen kopie daarvan meer.  ik moet t.z.t. een nieuwe site gaan maken maar dat wil ik van de winter gaan doen.
  Hopelijk heb ik je voorlopig voldoende geinformeerd en zal vanavond naar de linken kijken die je me heeft toegezonden.
   

  Cookie instellingen