Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bierbrouwerij Belle-Vue

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bierbrouwerij Belle-Vue

Bierbrouwerij Belle-Vue is gevestigd in Sint-Jans-Molenbeek in België. Deze brouwerij heeft 2 bieren in het assortiment.

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

  • Ketels te huur

  • Proeflokaal

  • Restaurant

  • Rondleiding

  • Winkel

Biermerken van Bierbrouwerij Belle-Vue

Toon meer merken

Toon minder merken

Achtergrond informatie

Brouwerij Belle-Vue is en lambiekbrouwerij waarvan de basis in 1913 werd gelegd door Philémon Vanden Stock, die in het Brusselse versnijder of coupeur werd van lambieks.

De naam
In 1927 kocht Philémon Vanden Stock het, nog steeds bestaande, café-brasserie "Belle-Vue" uit 1890 aan de Paul Jansonlaan te Anderlecht. Hierna kocht hij in 1940 zijn eerste brouwerij om dan zelf brouwer te worden. De naam van het café werd later ook de merknaam van de bieren van de familie Vanden Stock en vanaf 1949 ook de naam van het bedrijf.

Gezoete Lambiekbieren
De stichter van Belle-Vue werd aan het einde van de Tweede Wereldoorlog door de Duitsers naar een concentratiekamp gevoerd en keerde hiervan niet meer terug. Het bedrijf werd van dan af geleid door zijn zoon Constant Vanden Stock. Onder zijn leiding werd begonnen met de productie van gezoete lambiekbieren.
Groei in het bedrijf kwam er ook door de overname van verschillende concurrenten in de streek: o.a. de Brasseries Unies (Koekelberg) 1969 die zelf al een fusie van 7 bedrijven was; De Keersmaeker (Wolvertem) 1970; Vanderperre (Schaarbeek) 1970; De Coster (Brussel); Le Bécasse (Anderlecht); De Coster (Groot-Bijgaarden) 1952, Timmermans (Sint-Pieters-Leeuw) 1955; Brabux (Anderlecht) 1970 en De Neve (Schepdaal) 1975.

Overname en overgenomen worden
Uiteindelijk werd Belle-Vue in 1991 een onderdeel van Interbrew. De bieren worden nu gebrouwen in de hypermoderne brouwerij in Zuun.

Objectieve Bierproevers
Na gedurende jaren geen fondgeuze meer geproduceerd te hebben, wordt vanaf 1993, onder druk van de bierconsumentenorganisatie O.B.P. (Objectieve Bierproevers), deze traditie hernomen onder de naam "Belle Vue Sélection Lambic".

 

Overnames door Bierbrouwerij Belle-Vue

Bierbrouwerij Belle-Vue heeft 9 overnames gedaan. De eerste overname door Bierbrouwerij Belle-Vue werd gedaan in 1952 (Bierbrouwerij De Coster) en de laatste in 1975 (Bierbrouwerij De Neve). Bekijk hieronder de lijst met alle overnames door Bierbrouwerij Belle-Vue.

Bekijk de volledige lijst met overnames

Zie minder overnames

Shop items van Bierbrouwerij Belle-Vue

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Zie meer reacties

Zie minder reacties