Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bierbrouwerij Brasserie de l\'Union

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bierbrouwerij Brasserie de l\'Union

Bierbrouwerij Brasserie de l\'Union was een bierbrouwerij uit Jumet (België).

Gegevens brouwerij

Achtergrond informatie

Overname

In 1978 expandeert Maes met de aankoop van Brouwerij l’Union. Deze aankoop is gedaan omdat l'Union de groep Alken-Maes vooruit kan helpen in het speciale bieren segment, waaronder Grimbergen. Daar waar ze in Waarloos en Alken gespecialiseerd zijn in pilsbier, zij ze in Jumet juist meester in het vervaardigen van hoge gistingsbier.

Investering in Jumet

Alken-Maes investeert de komende drie jaar 5 miljoen euro in de modernisering van Brouwerij l'Union te Jumet. De ambitie is de brouwerij verder uit te bouwen tot het meest vooruitstrevende productiecentrum voor hoge gistingsbieren. De brouwerij in Jumet produceert jaarlijks 280.000 hectoliter bier. Dankzij de investering wordt het debiet opgetrokken tot 300.000 hectoliter.

Sluiting

De Belgische biergroep Alken-Maes, die deel uitmaakt van Scottish & Newcastle, besluit wegens overcapaciteit, door de dalende biermarkt, in 2007 haar brouwerij in Jumet (Charleroi) sluiten. De productie wordt overgeheveld naar Alken. Door de operatie kunnen negentien banen in Jumet verloren gaan.

Union produceert jaarlijks 14 procent van het totale volume van Alken-Maes. De bieren worden hier gebrouwen, maar in Alken gebotteld, wat volgens het bedrijf ook tevens hoge logistieke kosten met zich meebrengt. ,,Door de productie van Jumet over te brengen naar Alken, wil de directie van Alken-Maes de noodzakelijke schaalvoordelen realiseren om de concurrentiekracht en dus de toekomst van Alken-Maes veilig te stellen.

Alken-Maes telt op dat moment nog drie brouwerijen. In het productiecentrum in Alken worden hoofdzakelijk de pilsbieren Maes en Cristal gebrouwen, terwijl de Brouwerij Union de productie van de hogegistingsbieren Grimbergen en Ciney voor haar rekening neemt. Daarnaast verzorgt de brouwerij in Kobbegem de geuze- en kriekbieren van Mort Subite.

Lees ook

Cookie instellingen