Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bierbrouwerij Brasserie Grain d'Orge

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bierbrouwerij Brasserie Grain d'Orge

Bierbrouwerij Brasserie Grain d'Orge is gevestigd in Hombourg in België. Deze brouwerij heeft 3 bieren in het assortiment.

MusLukt bier
Aubel Triple

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Bierbrouwerij Brasserie Grain d'Orge

 • Aubel Triple - Tripel - 9%

  Aubel Triple is een tripel bier met een mooie schuimkraag. Het bier heeft sterk fruitige aroma's met een mooie, frisse, bloemige en hoppige smaak met hints van citrus.

 • MusLukt SummerChill - Wit - 5,2%

  MusLukt SummerChill is een tarwebier van hoge gisting. Opvallend aan het bier is de flinke dosis koolzuur.

 • MusLukt Tripel Gold - Tripel - 9%

  Deze tripel is amberkleurig en redelijk hoppig voor een tripel. Het bier is vol in de mond.

Toon meer merken

Toon minder merken

Achtergrond informatie

Benoit Johnen is bezeten geworden van het brouwen door zijn eerste job bij de Brouwerij Piron in Aubel. Helaas maakten ernstige technische problemen een einde aan dit eerste avontuur. Maar toen hij in 1996 de brouwerij verliet wist hij dat hij op een dag opnieuw zou brouwen.

Toch een eigen brouwerij

In 1997 kregen Benoit en Viviane Johnen de gelegenheid het dorpscafé “Café Dodémont” over te nemen. Aan dit café moest het nodige gebeuren maar zonder de moed te verliezen volbracht hij deze missie om op 13 juni 1997 de deuren voor iedereen te open. De zaken gingen zeer goed maar in het hoofd speelde nog steeds het project van een micro-brouwerij. In 2000 ging het dan toch van start, afbreek van de bijgebouwen, aankoop van de materialen van de brouwerijen Brasserie la Magnonnette en Ruwet, aanpassing en installatie van het materiaal, inrichting van de lokalen, enz. De officiële opening heeft plaats op 19 april 2002 met de lancering van de 3 tal bieren. Er moest gewacht worden tot het najaar om een tweede productie te realiseren: het blonde en bruin bier van Aubel eveneens door onszelf geproduceerd maar gecommercialiseerd door het drankencenter Piron in Aubel, zijn vroegere werkgever.

Het dilemma

Langzaam maar zeker groeide het brouwvolume tot in 2004 zo’n 500 hl en in 2007 tot zelfs 750 hl, waarvan het merendeel de Brice en de Joup. In 2008 werd het te klein naast het café en moest verhuisd worden om nog verder te kunnen groeien. Het dilemma. De brouwerij verkopen/verhuren en gaan naar een kleine brouwerij om van te kunnen leven of doorgaan op deze huidige manier.

Men ging voor het leven als brouwer en voor de overname van het café vonden zij de ideale persoon in Arnaud Johnen.

Verhuizing

Voor de plaats van de brouwerij ging onze keuze naar de familiehoeve. Wij troffen er 3 gebouwen aan. Het gebouw van de oude verblijfplaats van de “Maronnier”, dat na een grondige renovatie dienst moest als woning. De oude garage GJCars wordt ingericht als magazijn en gistingskamer en het laatste gebouw, een oude stal, werd afgebroken en herbouwd als een ruime, aangename brouwzaal, ingericht volgens de normen van het FAVV (Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen). Johnen maakt voor het brouwen van zijn bier gebruik van de hulp en kennis van de brouwfaculteit van de katholieke Waalse universiteit van Louvain-la-Neuve.

Uitbreiding

Boven de brouwerszaal heeft er inmiddels een uitgebreiding plaatsgevinden met een klein proeflokaal. Er is plaats voor een 70tal personen, en is uitgerust met een volledige keuken, een kleine bar, tafels en stoelen. Een kleine veilige tussenverdieping kan dienen als speelruimte voor de kinderen. Deze zaal is bestemd om te verhuren maar zal ook dienen om grote groepen bezoekers te ontvangen teneinde het bezoek te kunnen afsluiten met een aangenaam proefmoment. De kleinere groepen blijven uiteraard welkom in de Pub Grain d’Orge in samenwerking met de brouwerij.
 

Bierbrouwerij Brasserie Grain d'Orge in het nieuws

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Zie meer reacties

Zie minder reacties