Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bierbrouwerij La Botteresse de Sur-les-Bois.

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bierbrouwerij La Botteresse de Sur-les-Bois.

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Er is bij ons geen informatie bekend over biermerken van Bierbrouwerij La Botteresse de Sur-les-Bois..

Voeg nu een bier toe van Bierbrouwerij La Botteresse de Sur-les-Bois.!

  Achtergrond informatie

  Van brouwkit tot brouwerij

  Omdat hij bier een spannend en leuk product vond kocht Willy Moulin uit Jupille een brouwkit. Na de brouwkit kwamen de eigen keteltjes, de mout die met een handmolen werd geschroot, de vergistingtankjes, enzovoort. In 1997 richtten Willy, inmiddels bijgestaan door José Poncin een nieuwe brouwerij op. De oorspronkelijke naam was Brasserie des Bruyères, maar veranderde al snel in La Botteresse. Kleine hoeveelheden werden in Jupille gebrouwen, voor grotere brouwsels wordt een beroep op de installatie van de Brasserie Vervifontaine in Jalhay bij Verviers.

  Lees ook

  Verhuizing

  Voor de stichting "Saint-Georges, Village des Plaisirs de la Bouche", in Saint-Georges brouwt José Poncin een serie bieren onder de naam Sur-les-Bois. Saint-Georges, met name de buurtschap Sur-les-Bois, leidt onder de nachtvluchten van de Luikse luchthaven Bierset, met als gevolg dat het gebied ontvolkt en hierdoor talrijke winkels en bedrijven verdwijnen. De stichting heeft tot doel Sur-les-Bois een nieuwe impuls te geven op economische, sociale en toeristische vlakken door activiteiten rondom het thema streekproducten de promoten. Omdat de Brasserie La Botteresse in Jupille met plaatsgebrek kampte, vroeg de grote man achter de stichting, Bernard Pairoux, aan José Poncin of de brouwerij niet naar Saint-Georges wilde verhuizen. Samen konden ze dan voor een gering bedrag, dankzij de steun van het Waalse gewest, de oude Fordgarage in Sur-les-Bois huren.

  Installatie overgenomen van Brasserie Vervifontaine

  Begin 2006 was de verhuizing een feit en gingen er heel veel mensuren zitten in het ver- en ombouwen van de garage tot brouwerij. Tijdens de verbouwing moest uiteraard de winkel blijven draaien. 1 februari 2006 was het dan zover, er kon gebrouwen worden in Sur-les-Bois in de oude installatie van de inmiddels failliet verklaarde Brasserie Vervifontaine. Deze was door José Poncin opgekocht en overgebracht naar zijn nieuwe brouwerij.