Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bierbrouwerij Den Tseut

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bierbrouwerij Den Tseut

Bierbrouwerij Den Tseut is gevestigd in Oosteeklo in België.

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

  • Ketels te huur

  • Proeflokaal

  • Restaurant

  • Rondleiding

  • Winkel

Biermerken van Bierbrouwerij Den Tseut


Er zijn helaas geen bieren bij ons bekend van Bierbrouwerij Den Tseut.


Voeg nu een bier toe van Bierbrouwerij Den Tseut!

Achtergrond informatie

Naam

Huisbrouwerij den Tseut is een klein ambachtelijke brouwerij midden in het dorp van Oosteeklo. De naam "den Tseut" verwijst naar de spotnaam van de Oosteeklonaren de varkens. Oosteeklo is een varkensgemeente en Den Tseut is het dialect voor varken.

Brouwen in het bloed

Het brouwen zit bij Stefan den Decker in het bloed, mijn beide grootvaders waren actief in de brouwsector. Mijn ene grootvader was brouwer bij Van Hoorebeke in Assenede, de ander was aan de slag in de mouterij te Boekhoute. Ikzelf heb een opleiding gevolgd aan de Hoge School te Gent en slaagde er met grote onderscheiding. Zo heb ik thuis mijn installatie zelf ontworpen.

Hoe maak je van je hobby een succesvolle brouwerij.

We zijn gestart in juni 2008, dan is ons 1ste biertje gebrouwen, ons huisbier Den Tseut. Het eigen gemaakte brouwsel, zo’n 22 liter!, werd op de jaarlijkse vrijmarkt verkocht. Het viel zo in de smaak dat het binnen de kortste keren was uitverkocht. Een tijd lang heeft hij het brouwen volgehouden in zijn schuur. Na Den Tseut volgde dan ook Den Bras (bruin), Den Drupneuze (donkerblond winterbier), Den Beer (tripel) en Den Bellecis (zacht aperitiefbier).

Inmiddels is de brouwcapaciteit verdubbeld en heeft hij een aparte brouwerij in gebruik genomen. Iets dat noodzakelijk was om aan de vraag te beantwoorden. Op een gegeven moment was het bier gewoon uitverkocht. Dat is natuurlijk funnest voor je merk in opbouw. De volgende stap is dan ook het in gebruik nemen van een eigen brouwerij. Hij heeft inmiddels zijn baan bij VOLVO opgezegd om zijn brouwerij tot een succes te maken.
 

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Zie meer reacties

Zie minder reacties

Bier, bier en nog eens bier!